Kevés olyan yuri anime van, amiben egy idegen bolygóról származó lény is beleszól a lányok kapcsolatába, de az Adachi to Shimamura világában ez sem elképzelhetetlen. Főszereplőink Adachi és Shimamura vagyis két középiskolás lány, akik szeretnek együtt lógni a tornaterem emeletén, főként tanítási időben. Valamint mindkét főszereplő teljesen lányos vonású, egyikőjük sem rendelkezik fiús beütéssel. Adachi egy csendes és félénk lány, akinek Shimamura-n kívül nincs más barátja, így nagyon kötődik hozzá. Shimamura már inkább az ellenkezője, mert bátrabb és barátkozóbb természetű.

A történetet a kettőjük szemszögéből szemlélhetjük és az ő gondolatmeneteiket követhetjük, például ahogyan az érzéseiket taglalják önmaguk és egymás iránt. Ezek az érzések hamar megváltoztak Adachi részéről és teljesen belezúg Shimamura-ba. Shimamura pedig nem érti, hogy barátnője miért viselkedik vele egyre furcsábban.

Gyakran jelenik meg két osztálytársuk Hino és Nagafuji, akik szintén nem mindennapi kapcsolatába is betekinthetünk. Sokszor lógnak Shimamura-val és egy horgászat alkalmával botlanak bele a titokzatos szkafanderes idegenbe, aki szintén szeretne halat fogni. Elárulja a lányoknak, hogy ő a jövőből jött és a társait keresi a világunkban. A szkafanderes lény hamar emberi alakot ölt egy kék hajú angyal képébe bújva.

Yashiro nem csak Shimamura iránt fog érdeklődni, hanem a kishúgát is célba fogja venni. A történet a yuri animék rajongóinak kedvez, viszont komoly ecchi jelenetekkel nem erősít, inkább a két lány közötti érzelmekre fekteti a hangsúlyt. Az animének van egy különleges légköre, ami miatt még inkább érdemes tenni vele egy próbát.