Videojáték és Anime ajánlók

Adachi to Shimamura – Barátságból szerelem

Az Adachi to Shimamura animéből megismerhetjük, hogy milyen amikor a barátság átmegy szerelembe, de ezennel két lány között. Az elején leszögezem, hogy szerintem az egyik legjobb darab a yuri animék között. Főszereplőink Adachi és Shimamura vagyis két középiskolás lány, akik szeretnek együtt lógni a tornaterem emeletén, főként tanítási időben. Adachi egy félénk lány, akinek Shimamura-n kívül nincs más barátja, így nagyon kötődik hozzá. Shimamura már könnyebben barátkozó típus, viszont nagyon lusta. Az Adachi to Shimamura animében mindkét szereplő lányos jellemű, egyikük sem férfias vonalon mozog. A történetet a kettőjük szemszögéből szemlélhetjük és az ő gondolatmeneteiket követhetjük, például ahogyan az érzéseiket taglalják önmaguk és egymás iránt.

Ezek az érzések hamar megváltoztak Adachi részéről és teljesen belezúg Shimamura-ba. Shimamura pedig nem érti, hogy barátnője miért viselkedik vele egyre furcsábban. Adachi folyton őt nézi, megfogja a kezét és nagy kínok árán elhívja közös időtöltésekre, amik inkább már randinak nevezhetők. Gyakran jelenik meg két osztálytársuk Hino és Nagafuji, akik szintén nem mindennapi kapcsolatban állnak egymással. Sokszor lógnak Shimamura-val és egy horgászat alkalmával botlanak bele egy titokzatos szkafanderes idegenbe. Elárulja a lányoknak, hogy ő a jövőből érkezett és a társait keresi a világunkban. A szkafanderes lény hamar emberi alakot ölt egy kék hajú angyali lány képébe és magát Yashiro-nak nevezi.

Próbál ő is több időt tölteni a lányokkal, de inkább Shimamura húgával fog jól kijönni. A Adachi to Shimamura története a yuri animék rajongóinak kedvez, viszont komoly ecchi jelenetekkel sajnos nem fogunk találkozni. Az anime inkább a két lány közötti érzelmekre fekteti a hangsúlyt, de így is láthatunk ölben üléseket, kézfogásokat vagy éppen elmélkedést közös fürdőzésről. Yashiro létére pedig nem nagyon találni magyarázatot, ő csak úgy van. Az Adachi to Shimamura animének még van egy különleges légköre, ami miatt még inkább érdemes tenni vele egy próbát a yuri anime műfaj iránt érdeklődőknek.

« »