Az Amagi Brilliant Park anime egy nem is akármilyen vidámparkba invitál minket. Főhősünk Kanie Seiya egy jóképű és önimádó fiú, akinek akkor változik meg az élete, amikor a cserediák Sento Isuzu randira hívja őt. A lány egy hatalmas puskával kényszeríti a fiút, hogy töltsék együtt a szabadidejüket egy vidámparkban. Az Amagi Brilliant Park eléggé lepukkant, több részlege is zárva van és senkinek nincs oka arra, hogy itt szórakozzon. Sento körbevezeti a fiút és próbálja rávenni arra, hogy segítsen helyrepofozni a parkot. Kanie-nak nem nagyon tetszik az ötlet és végső soron a vezetőhöz, egy Latifa nevű hercegnőhöz is elviszi.

Itt derül ki, hogy a vidámparkot a Maple földről származó mágikus lények lakják és nagy bajba kerülnének, ha elveszítenék az összes látogatójukat. Ugyanis a látogatók jókedve tölti fel az Animus kristályt és ez élteti a vidámparkban dolgozó lényeket. Az Animus energiája nélkül a legtöbben megszűnnének létezni, ezért feltétlenül szükségük lenne Kanie tehetséges segítségére. A fiú először vonakodik, majd beleegyezik abba, hogy három hónapon belül félmillió látogatót szerez a vidámparknak. Az Amagi Brilliant Park animében rengeteg érdekes és valóban vicces lénnyel találkozhatunk, amik leginkább valamilyen plüss állatra hasonlítanak.

Lesznek itt még tündérek, vakondok, cápa, sárkány és sokat el sem tudnánk képzelni. Természetesen dolgoznak a parkban emberek is, de mindig szükség van új tagokra. Az egyik ilyen tagfelvételen akadnak össze egy lánnyal és rögtön felveszik, amikor kiderül, hogy AV, azaz felnőtt filmekben szerepel. Aztán leesik az álluk, amikor meglátják az interneten állatos videókban (Animal Videos). Lesznek még érdekes félreértések, mint amikor Kanie beteg lesz és ez idő alatt minden nap egy-egy bolondos lény veszi át a helyét az iskolában, jól megkavarva mindent. Tehát ha jól szórakoznátok egy vidámparkban, akkor vár az Amagi Brilliant Park anime.