Egymás után jelennek meg a battle royale játékok és ez nem is csoda, olyan hatalmas a kereslet rájuk. Az EA sem akart lemaradni és ezért egyik napról a másikra jelentette be és tette játszhatóvá az Apex Legends-et, méghozzá teljesen ingyen. Fejlesztője a Respawn Entertainment, akiknek a Titanfall címeket is köszönhetjük. A játék szintén egy szigeten játszódik, ahol 60 játékos próbál utolsónak maradni és az összeterelést itt is egy véletlen helyre szűkülő kör végzi.

Az Apex Legends annyiban tér el a hasonló battle royale játékoktól, hogy itt hősöket választhatunk, amik más és más képességekkel rendelkeznek. Wrait például teleportálásból ötös, Bloodhound a nyomolvasásban jó és átlát a falakon is, Lifeline képes gyógyítani az elesett társait. A szigetre érkezést az ugrómesternek kijelölt karakter végzi, hogy garantáltan egy helyre érkezzen a csapat. Földet éréskor megkezdhetjük a fegyverek, lőszerek és kiegészítőik felkutatását, de élet és páncél helyreállító tárgyakat is szerezhetünk.

A fegyverek arzenálja között mindent megtalálunk a pisztolyoktól és gépfegyverektől kezdve a shotgun, valamint mesterlövész puskákig. A térkép eltérő adottságú, hol sivatag, hol dzsungel, hol pedig betonfalak között kell meneküljünk az egyre csak szűkülő kör elől. Ha összefutunk egy másik csapattal, igazán pörgős akcióra számíthatunk. A földre került társainkat feléleszthetjük, még az ellenséges játékosokat ki is végezhetjük a biztonság kedvéért.

Mivel a játék teljesen ingyenes, így rengeteg fizetési lehetőség áll rendelkezésünkre. Szerezhetünk loot box-okat, amik többnyire skineket és egyéb cicomákat rejtenek, vagy pénzt a skinek megvásárlásához. Az Apex Legends megjelenésével egy újabb riválisa érkezett a Fortnite és PUBG játékoknak, ezért akik kedvelik a műfajt, azoknak megér egy próbát.