Az Asagao to Kase-san című anime két lány kapcsolatát mutatja be alig egy órában. Betekintést nyerhetünk mindennapjaikba, kalandjaikba és a romantikus próbálkozásaikba. Főszereplőnk Yamada Yui, aki egy szeleburdi és aranyos lány. Mindene a kertészkedés és a virágok, na meg természetesen Kase Tomoka. Ő teljesen más egyéniség, mint Yamada. Kiváló sportoló és nagy hírnévnek örvend az iskolában, ezért kevés ideje jut kapcsolatával foglalkozni. Fiús megjelenése kicsit érdekesen fest, mégis nőies idomokkal rendelkezik.

A közös bennük, hogy mindketten ügyetlenek és félénkek, ha egymással kell foglalkozniuk. Egy napon Yamada meghívja Kase-t hozzájuk, hogy töltsék együtt a délutánt, ahol egy telefonhívás vet véget a románcnak. Továbbá szereplőink elrepülnek az iskolával a tengerpartra, ahol ugyan nem egy szobába kerülnek, de fürdéskor Yamada teljesen zavarba jön Kase-tól.

A bonyodalmat itt is a továbbtanulás okozza, mivel teljesen más főiskolába szeretnének tovább tanulni és így nem maradhatnak együtt. Az új környezetben új emberekkel találkoznak és már nem fognak egymás iránt érdeklődni. Ezért hosszas szenvedés után megszületik a megoldás, ami mindkettőjüknek megfelelő lehet.

Az Asagao to Kase-san egy könnyed kis történet, ami ugyan a yuri animék műfaját erősíti, de csókon és az ágyon fekvésen kívül tovább nem jutnak szereplőink. Mindenesetre ha kedveled a műfajt, szánj egy órát az Asagao to Kase-san című animére is.