Milyen lehet egy magányos naprendszer egyik bolygóján landolni és ott a túlélésért küzdeni? Az Astroneer pont egy ilyen játék, ahol egy Földszerű planétára csöppenve kezdhetünk el felfedezni és gyűjtögetni, hogy túléljünk és titkokat fejtsünk meg. A landolás előtt kiválaszthatjuk aranyos kis asztronautánkat, ami később bármikor módosítható. A bolygók kinézete kissé érdekes, habár az Unreal Egnine 4 hajtja a játékot, a tereptárgyakon kevés textúra található és olyan az egész világ, mintha gyurmából lenne. Az Astroneer bolygóit kedvünk szerint alakíthatjuk porszívónak látszó tárgyunk segítségével.

Erre szükségünk is lesz, mert így bányászhatjuk ki a modulok építéséhez szükséges nyersanyagokat és ilyen módon építhetünk például hidat egy szakadék fölé. A nyersanyagokból elkezdhetünk legyártani különféle modulokat a 3D nyomtatók segítségével. Ezekből is többféle méret létezik és mind mást tud elkészíteni. Továbbá szükségünk lesz napelemekre és szélkerekekre az energia ellátáshoz, nyersanyag olvasztóra és kutató platformra, hogy az idegen tárgyakból szerzett információkat használva újabb modulokat szabadítsunk fel. Gyárthatunk kisebb és nagyobb négykerekű járműveket valamint űrhajókat, hogy más bolygókra is ellátogassunk akár letelepedés céljából, de minimum az ott található nyersanyagok begyűjtésére.

Az Astroneer játékban minden bolygó eltérő adottságokkal rendelkezik és más-más veszélyek leselkednek ránk mindenféle lövöldöző, szurkáló és mérges gázt eregető növények képében. Az oxigén hiánya pedig mindenhol problémát jelent, amit póráznak nevezett kábelek lehelyezésével tudunk eljuttatni bárhová a felszínen és a föld alá is. Már csak a bolygókon található idegen építmények titkára kell fényt derítenünk, amik misztikussá teszik a játék sci-fi hangulatát. Az Astroneer-t nem csupán egyedül, de három másik barátunkkal is játszhatjuk. Rengeteg dologgal kísérletezhetünk a játékban, így remek kalandokat tartogat az Astroneer.