A játékosokat már hosszú ideje foglalkoztatta, hogy min dolgozik az orosz Mundfish fejlesztő csapata. Rengeteg várakozás és csúsztatás után végre megjelent az Atomic Heart, ami egy nagyon beteg belsőnézetes akció játék lett. A történet az 50-es években játszódó alternatív és modern Szovjetunióba kalauzol el bennünket, ahol egy ügynököt alakítunk. Ebben a világban bizarr robotok szolgálják az embereket, nincsenek háborúk és betegségek, egyszóval virágzik a kultúra. Hősünkkel éppen egy laboratóriumba tartunk, amikor katasztrófa történik, a robotok megvadulnak és legyilkolják a dolgozókat. Feladatunk lesz megtalálni azt, aki átprogramozta a robotokat.

Hősünk fegyvertára igen változatos, a szilárd lövedékes lőfegyverektől az EMP ágyúkig lesz itt minden, de közelharci ütlegelőket is kézbe vehetünk. A fegyvereket alkatrészek összegyűjtése után gyárthatjuk le csakúgy, mint a hozzájuk tartozó kiegészítőket, például célzókat. Fejleszthetjük karakterünket, rengeteg passzív képességgel tehetjük erősebbé és szívósabbá. Használhatunk aktív képességeket is, aminek segítségével akár lefagyaszthatjuk, zárlatossá tehetjük vagy földhöz is vághatjuk a ránk támadókat. Ezekre szükségünk is lesz, mert a robotok nem kímélnek bennünket. A gépek mellett különféle mutáns szörnyszülöttekkel is összefutunk majd, amik természetesen a laborból származnak. Ha nem harcolunk, akkor különböző puzzle feladatokkal üthetjük el az időt az Atomic Heart világában, ami nem biztos, hogy mindenkinek tetszeni fognak.

Csak kettőt említsek, lesz golyó gurítás csőben és mágneseket is kell kapcsolgassunk, hogy a megfelelő platformon jussunk el az ajtóig. Továbbá kapcsolók, kulcsok keresése, logikai lakatok nyitása és akkor még a kisebb bossokról nem is beszéltem. A tetemektől és bútorokból összeszedett kacatokból gyárthatunk fegyvereket és lőszereket, persze ha van hozzájuk tervrajzunk. Az Atomic Heart hangulatát fokozzák az orosz zenék is, amik gyakran a rádiókból szólnak. Végül pedig a rajongók új kedvence a két robot balerina ikerpár, akik sokszor perverz jelenetekben vonzzák magukra a figyelmet. Az Atomic Heart egy igazán egyedi, látványos és egyben bizarr játék lett a maga műfajában, amit mindenképpen érdemes kipróbálni.