Az X-Legend már régóta foglalkozik anime stílusú MMORPG játékok fejlesztésével és ha ezek ma már régimódinak számítanak, legalább még mindig játszhatók sok régi címmel ellentétben. Az Aura Kingdom talán a legnagyobb kaliberű játékuk és egy fantasy világú MMORPG-t ismerhetünk meg, amiben emberszerű animés karaktereket irányíthatunk. Sok játékkal ellentétben itt már 16 különböző kaszt áll rendelkezésünkre a pengés harcosoktól a varázslókig és még kaszás, lőfegyveres, valamint mágikus gitáros kasztot is választhatunk karakterünknek.

A karakterek külseje csupán arc és haj alapján szabható testre a bőséges választékból, de másra igazán nincs is szükség. Egy rövid sztori indító küldetés után máris megkezdhetjük kalandunkat a részben nyílt világban, mivel az egyes területeket teleportok választják el egymástól. Az itt elhelyezkedő mobokon nem fogunk összeveszni más játékosokkal, mivel akad belőlük bőven és a területsebző képességeinkkel is sikerülhet többet sebezni belőlük.

Ha már a képességeknél járunk megemlíteném, hogy semmilyen skill pontozásra nincs lehetőség, ezeket csak úgy megszerezzük a szintünk növekedésével. A szokásos stat pontozással viszont találkozhatunk kétféle helyen is. Ezen felül még a fegyvereket és a páncélzatunkat is fejleszthetjük scrollok segítségével. A játék talán egyetlen különlegessége az Eidolon, ami egy olyan segítőtárs karakter, ami követ minket bárhová. Továbbá támogat a harcokban, fejleszthetjük és cserébe ajándékokat is kapunk tőle.

Az Aura Kingdom-ban elég sok jutalmat kapunk és a fashion ruhák is már kuponokból válthatók ki, az egyszerűbbek ezüstből vásárolhatók meg és szinttől függetlenül viselhetők. További funkciókként nem marad ki a kraftolás, vannak hátas mountok, pvp és dungeonokból is akad bőven. Az Aura Kingdom második része is megjelent már, naná hogy mobilokra, pedig PC fronton nagyobb szükség lett volna rá.