Egy éves késés után végre megérkezett a Battlefield 2042, ami ezennel a közeljövő háborús konfliktusaiba kalauzol el bennünket. A játék főszereplői ismét az amerikai és orosz katonák lesznek, amik már nem számítanak újnak a korábbi részekből. Single kampányt ezennel nem kapunk, de úgyis a multiplayer az, ami miatt érdemes játszani. A Battlefield 2042 többjátékos módjában kezdésként 7 térkép érhető el, melyeken egy időben akár 128 játékos is lövöldözhet. A nagy térképeknek hátránya sajnos, hogy elvesznek rajtuk a játékosok, komoly káoszt teremtve ezzel. A Battlefield 2042 játékmódjai igen megcsappantak és csak a legnépszerűbb Conquest, Breaktrought, Rush és TDM érhetők el, ami nem is gond. Viszont a világ összes táján megfordulhatunk az Északi sarkkörtől, Ázsián át Egyiptomig.

Bármikor lecsaphat egy tornádó vagy homokvihar és a tereprombolás is sokkal látványosabbra sikerült, mint amit a korábbi részekből megszokhattunk. Az egyik térképen pedig egy rakétakilövés részesei lehetünk, amit természetesen meg is akadályozhatunk. Nagy hír, hogy újra játszhatunk botok ellen is bármelyik multis térképen és becsatlakozhatnak más játékosok is. A megszokott karakter kasztok megmaradtak a Battlefield 2042-ben is, csak más játékokból átemelték a specialista rendszert. Szokásosan egy puska és egy pisztoly mellett további kütyük használhatók. Pozitívum, hogy a fegyvereknek előre beállíthatunk több célzót, tárat és markolatot, hogy a játék közben két kattintással váltogathassuk őket a szituációnak megfelelően. A fegyverek mellett nagy újdonság a felfegyverezett robot kutya, amit a harckocsik mellett hívhatunk segítségül.

A játék tartalmaz egy Battlefield Portal névre hallgató módot is, ahol a korábbi részek népszerű térképeit játszhatjuk újra, méghozzá a saját szabályaink szerint és botok is beállíthatók. Így akár második világháborús katonákkal és járművekkel szállhatunk szembe a Battlefield 2042 high-tech specialistáival, például a Bad Company 2 Arica Harbor vagy akár a Noshahr Canals térképeken. Harmadiknak jön még a Hazard Zone mód, ami egy Battle Royale-hoz hasonlító túlélő mód, de itt csapatunknak minél több hardvert kell megszerezn. A Battlefield 2042 tényleg sok újdonságot kapott és hiánypótlók a régi jól berendezett térképek grafikai ráncfelvarrása. Na meg a botok visszatérése is piros pontot érdemel. Jó-jó nem olyan mint egyes korábbi részek, de úgy látszik, hogy a Battlefield széria mindig egy megosztó játék marad.