Már sok rajongó várta a Battlefield következő részének bemutatását, ami kis csúszás után nem kettő, hanem három évvel a Battlefield 5 után lepleződött le. A Battlefield 5 nem sok játékost nyűgözött le, így a rajongók zöme vagy a korábbi részekhez tért vissza, vagy a konkurencia Call of Duty harcmezejét választotta. Immár bemutatták és tudjuk, hogy a sorozat következő része a Battlefield 2042 címet kapta és a közeljövőben fog játszódni.

A játék története ismét egy amerikai és orosz háborús konfliktust fog megeleveníteni, amik már nem számítanak újnak ak orábbi részekből. Single kampányt ezennel nem kapunk, de a multiplayer mód az, ami miatt sok száz vagy ezer órát is a játékba lehet rakni. Viszont nagy hír, hogy újra játszhatunk botok ellen is bármelyik multis térképen és becsatlakozhatnak majd más játékosok is.

A Battlefield 2042 többjátékos módjában kezdésként 7 térkép lesz elérhető, melyeken egy időben 128 játékos lövöldözhet majd két csapatban. A világ összes táján megfordulhatunk majd az Északi sarkkörtől, Ázsián át Egyiptomig. Bármikor lecsaphat egy tornádó vagy homokvihar és a tereprombolás is sokkal látványosabb lesz, mint amit a korábbi részekből megszokhattunk. Már csak az a kérdés, hogy a játék korábbi részekhez mérten mennyire fogja leterhelni a processzorokat.

A szokásos testre szabható fegyverek és járművek mellett bevethetünk majd robotkutyákat vagy akár szárnyas ruhában is repkedhetünk. Karakterek terén is lesz változás, az alap kasztok maradnak, csak éppen specialista rendszert kapnak és egyedi képességekkel is rendelkeznek majd. Az új rész tényleg sok újdonságot fog tartogatni és már csak abban bízzunk, hogy a fejlesztők nem rontják majd el. A Battlefield 2042 megjelenése október 22-re ígérik, ha nem jön közbe valami.