Már sok rajongó várta a Battlefield következő részének bemutatását, ami kis csúszás után nem kettő, hanem három évvel a Battlefield 5 után lepleződött le. A Battlefield 5 nem sok játékost nyűgözött le, így a rajongók zöme vagy a korábbi részekhez tért vissza, vagy a konkurencia Call of Duty harcmezejét választotta. Immár bemutatták és tudjuk, hogy a sorozat következő része a Battlefield 2042 címet kapta és a közeljövőben fog játszódni. A játék története ismét egy amerikai és orosz háborús konfliktust fog megeleveníteni, amik már nem számítanak újnak a korábbi részekből.

Single kampányt ezennel nem kapunk, de a multiplayer mód az, ami miatt sok száz vagy ezer órát is a játékba lehet rakni. A Battlefield 2042 többjátékos módjában kezdésként 7 térkép lesz elérhető, melyeken egy időben 128 játékos lövöldözhet majd két csapatban. A világ összes táján megfordulhatunk majd az Északi sarkkörtől, Ázsián át Egyiptomig. Bármikor lecsaphat egy tornádó vagy homokvihar és a tereprombolás is sokkal látványosabb lesz, mint amit a korábbi részekből megszokhattunk.

Már csak az a kérdés, hogy a játék korábbi részekhez mérten mennyire fogja leterhelni a processzorokat. Viszont nagy hír, hogy újra játszhatunk botok ellen is bármelyik multis térképen és becsatlakozhatnak majd más játékosok is. A szokásos testre szabható fegyverek és járművek mellett bevethetünk majd robotkutyákat vagy akár szárnyas ruhában is repkedhetünk, ha már a tornádó felkapott minket. Karakterek terén is lesz változás, az alap kasztok maradnak, csak éppen specialista rendszert kapnak és egyedi képességekkel is rendelkeznek majd.

A játék tartalmazni fog egy Battlefield Portal névre hallgató módot is, ahol a korábbi részek népszerű térképeit játszhatjuk újra, méghozzá a saját szabályaink szerint. Így akár második világháborús katonákkal és járművekkel szállhatunk szembe a Battlefield 2042 high-tech specialistáival szemben, például a Bad Company 2 Arica Harbor térképén. Az új rész tényleg sok újdonságot fog tartogatni és már csak abban bízzunk, hogy a fejlesztők nem rontják majd el. A Battlefield 2042 megjelenése november 19-re ígérik, ha nem jön közbe valami.