Videojáték és Anime ajánlók

Battlefield 3 – A csatatér új arca

A Battlefield 3-at nevezhetjük korszakalkotó darabnak a Battlefield játékok között és a háborús, lövöldözős játékok tengerében is kiemelkedő helyen szerepel. A harmadik részt a Battlefield Bad Company előzte meg, ami szintén sok újdonságot mutatott, főként a terep rombolhatóság terén, ami ebből a részből sem maradt ki. A Battlefield 3 tartalmaz kampány módot, játszhatunk kooperatívban barátainkkal és végül a multiplayer, ami a játék gerincét adja. A játékban megjelenő háborús helyzet főszereplői természetesen az amerikaiak és az oroszok.

Az egyjátékos kampány mindig tartogat meglepetéseket, például ha a főhősünk meghal, mindjárt egy másik személy bőrében folytathatjuk a történetet. Nem csak a gyalogság bőrébe bújhatunk, de akad küldetés amikor a sivatagban fogunk tankcsatázni, vagy éppen az óceán fölött röpködünk egy vadászgép fedélzetén. A multiplayer élményét nem sok piacon levő játék közelíti meg. Ugyanis itt nem egy kis pályán futkorászunk körbe, hanem elég nagy nyitott térképek várják, hogy a gyalogság mellett akár harckocsikkal és légi járművekkel bejárjuk.

A Battlefield 3 kiegészítőkkel együtt 30 térkép és 20 játékmód várja, hogy elmerüljünk a csatamezőben. A játékmenet közepesen pörgős és igen hangulatos, amikor szétlövik fejünk felől a tetőt. A legjobb játékmódok még mindig a foglalós Conquest, Team Deathmatch és Rush módok, de sok újdonság is helyet kapott. Katonáink most is négy választható kasztba vannak sorolva és mindegyiküknek megvan a feladata. Ilyen a gyógyítás vagy a lőszer utánpótlás, de van mérnök és mesterlövész is.

Mindegyikük más és más fegyvereket használhat, amik élethű ballisztikával és rúgással rendelkeznek. A fegyverek megszerzéséhez szinteket kell teljesítsünk, csak úgy mint a hozzájuk tartozó célzókhoz, markolatokhoz és egyebekhez. Sajnos a játék nem kapott beépített szerver keresőt, így egy weboldalt megnyitva csatlakozhatunk a játszmákhoz. Aki még nem játszott volna a Battlefield 3 résszel és szereti a lövöldözős játékok nyújtotta élményeket, az mindenképpen pótolja a sorozat ezen címét is.

« »