A Battlefield V beharangozása nem igazán nyerte el a játékos közönség kegyeit az előző résszel ellentétben. Nem a második világháborús műfaj okozta a problémát, hanem annak a megvalósítása. A kritikák egy része javítva lett, de például megmaradt a női karakterek választási lehetősége. Az egyjátékos sztori mód most sem maradt ki a sorozatból és ezennel is szabadon választható fejezetekre lettek osztva. A hideg havasoktól az forró sivatagokig teljesíthetünk epikus küldetéseket, ahol mindig elveszítünk valaki a történetből.

A Battlefield fő játékmódját most is a többjátékos csaták adják. Csupán kilenc térképpel jelent meg a játék, de a helyszínek kellően berendezettek és idő kell a térképek kiismeréséhez. Ezennel karaktereinket is testre szabhatjuk, ugyanis a négy kasztnak külön személyeket állíthatunk be és ha ez nem volna elég, még egyedi módon öltöztethetjük őket. Itt kap szerepet a játékban szerezhető vagy vásárolható fizetős pénz. A fegyvereket játék közben szerezhetjük meg a kasztunk szintjének növekedésével.

A célzók és egyéb kiegészítőkhöz már nem kell szint, szabadon aggathatjuk őket az elért fegyverekre. A játékot az nehezíti, hogy kevés lőszer áll rendelkezésünkre és feltölteni csak a kijelölt helyeken tudjuk vagy a megfelelő kasztokat segítségül hívva. A behemótokat most kivették a játékból és léghajó vagy vonat helyett kérhetünk csapat támogató csomagokat vagy akár V1-es rakéta támadást az égből. Szintén újdonság, hogy építhetünk fedezékeket és tankcsapdákat is.

A játék ezen része kissé pörgősebb lett és sajnos könnyű egymás után fűbe harapni, mivel valakinek mindig a célkeresztjébe kerülhetünk. A klasszikus foglalós, rush, deathmatch és hasonló módok mellett immár Battle Royale módban is játszhatunk. A kiadó és a fejlesztők pedig úgy döntöttek, hogy a későbbiekben megjelenő térképek és kiegészítők ingyenesen kerülnek a játékba a megszokott fizetős opció helyett.