A BioShock Infinite a BioShock széria harmadik alternatív része, ami ismét egy érdekes történetet kapott. A helyszín Kolumbia az 1912-es években és egy olyan kissé steampunk beütésű városban járunk, ahol a házak a felhőkön lebegnek, az emberek repülő hajókon közlekednek és mindenki nagyon boldog. Ebbe a világba csónakázás és egy világítótoronnyal való kilövés után kerülünk. Főhősünk egy Booker nevezetű fazon, aki háborús bűnök miatt úgy dönt, hogy ebbe a világba megkeresztelkedik. Igen ám, de egy másik dimenzióban elmenekül a keresztelkedés elől és egy hamis próféta, Comstock néven él tovább. Feladatunk megmenteni egy lányt, akit Elizabeth-nek hívnak és különleges képességei vannak.

Képes más világokba ajtót nyitni vagy áthozni onnan tárgyakat. Booker szeretné megölni a hamis Comstock mását, de Elizabeth szerint ettől csak újabb hamis próféták fognak születni, ezért csak egy megoldás maradhat… Mivel a BioShock Infinite egy akció játék, így nem kell lemondjunk a különféle pisztolyokról, gépfegyverekről vagy éppen rakétavetőkről sem, amikkel a ránk és Elizabeth életére törő élő és robot sereget állíthatjuk meg. Mi is szerezhetünk mágikus képességeket üvegcsék formájában. Gyilkos madarakat küldhetünk az ellenségeinkre, áramütés okozhatunk, dobálhatunk tűzgömböket, kinetikusan felemelhetjük őket vagy magunk mellé is állíthatjuk támadóinkat. Ne legyünk túl nyugodtak, ezeket gyakran fogják ellenünk is használni.

A fegyverek és képességek fejlesztéséhez szükségünk lesz pénzérmékre, amikből megvásárolhatók ezek a funkciók az arra alkalmas automatákból. Ugyan innen szerezhetünk életerőt, lőszert és sót a képességeink használatához. A BioShock Infinite játék pörgős és néhol brutális, de azért nem marad ki egy kis románc Booker és Elizabeth között. A BioShock Infinite kapott néhány nagyszerű DLC-t is, amik közül a Burial at Sea visszarepít minket a korábbról ismert Rapture víz alatti világába és irányíthatjuk Elizabeth-et is. Ha egy igazán élvezetes és egyedi játékra vágysz, a BioShock Infinite nem fog csalódást okozni.