A Blade and Soul az NCSOFT talán egyik legrégebb óta fejlesztés alatt álló MMORPG játéka volt, még végre meg nem jelent. Eleinte fizetősnek indult, de mire hozzánk elért, már ingyenessé tették. A Blade and Soul világa a keleti kultúrára épül és nagy hangsúlyt fektet a harcrendszerre, amit non-target irányítással spékel meg. A játék karakterek terén is kiemelkedő az összesen négy választható fajával, amikhez egy tucat kaszt választható.

A fajokból három emberi, még a negyedik félig állatszerű gyerekekből állnak. Ha nőnemű karakternél döntünk, abban az esetben számítsunk gyönyörű anime stílusú nőkre és élethű fizikával rendelkező mellekre. A kasztok között több pengével harcolót találunk, de akadnak varázslók és lőfegyveres példányok is. Más MMORPG játékokkal szemben itt a ruha csupán a külső megjelenést szolgálja, a védelmünket puzzle módjára kirakható táblák fogják adni

Azonban nem árt odafigyelni milyen ruhát hordunk, mert ha banditák ruháit viseljük, ránk támadhatnak az őrök és még más játékosok is. A fegyverünk már ezeknél komolyabb és fejleszthetők igen összetett módokon. Skillek terén ne számítsunk sokra, de az a kevés speciálisan kombinálható halálos támadásokká és életmentő védésekké. A régi verzióval ellentétben a szintfejlődés sokkal gyorsabb lett és már nem küld földre bennünket egyetlen ellenséges harcos.

A játékmenete inkább nevezhető lineárisnak, mivel sok területre csak pár egyszerű küldetés erejéig tévedünk. Viszont ezekből sokat dungeonokban fogunk teljesíteni. A Blade and Soul erőssége az egymás elleni harcokra és a csapatos dungeonokra épül, amikből szép számmal találunk. A harcok pörgősek és látványosak. Ezért ajánlott azoknak a játékosoknak, akik belefáradtak a kijelölős és billentyű zongorázós társaikba.