Sokszor a legegyszerűbb játékok a legszórakoztatóbbak és nincs ez másképpen a Bloons TD 6 című játékkal sem. Egy tower defense stílusú játékról van szó, ahol a majmok és a ballonok harcban állnak egymással. A tower defense játékok alapja, hogy van egy A és B ponton haladó ellenségek, amiknek meg kell akadályozni a célba érését különböző felfegyverzett tornyokkal. Ez esetben ballon pukkasztó majmokat használunk, amik között lesznek igen viccesek is. Például tűvel szurkálók, nindzsák, mesterlövészek, varázslók, hajók, helikopterek, repülők és még óriás titán majom is.

Ezeket a kipukkasztott ballonok után kapott banánokból válthatjuk ki és helyezhetjük le a kívánt helyre. Lehetőségünk van a fejlesztésükre egy három ágú skill fa pontozásával. Így sokkal nagyobb tűzerővel fognak rendelkezni, mivel a ballonok is egyre erősebb hullámokban érkeznek majd. A Bloons TD 6 pályáiról annyit kell tudni, hogy három nehézségi szint szerint vannak csoportosítva és a jutalmakat is ezek szerint kapjuk. A jutalom pénzből további pályákat oldhatunk fel és akár sandbox módot is aktiválhatunk. Ilyenkor szabadon lerakhatjuk és fejleszthetjük majmainkat, pusztán szórakozásból. Vannak olyan térképek is, ahol kapcsolókkal szabályozhatjuk a ballonok útvonalát, de ezzel nem sok könnyítést adunk magunknak.

A legnehezebb pedig az, amikor négy helyről is jönnek a lufik és értelem szerűen négy pontot is kell védenünk. A Bloons TD 6 nem csak egy játékosan, hanem multiplayer módban is játszható három másik társunkkal együtt. Így már sokkal könnyebb dolgunk van és akár a nehéz módot is bevállalhatjuk nagyobb jutalmakért cserébe. Egy idő múlva már annyi majom és annyi ballon lesz a képernyőn, hogy át sem látjuk az egészet, de ettől még élvezni fogjuk. Ha a fentiek alapján kedvet kaptál egy kis tower defense játékhoz, akkor vár a Bloons TD 6, ami PC mellett mobil platformokon is elérhető.