Ugrás, törés, csúszás! Valahogy így lehet jellemezni a Boti: Byteland Overclocked játékmenetét, ami egy aranyos platformer játék. A helyszín egy számítógép belső világa, melyben egy kis adat robotot alakítunk, akivel megmentjük Byteland-et. Boti-nak nincsenek kezei, csak fülével képes csaholni. Alig kis testén egy hatalmas TV képernyő található, így ezen adja tudomásul érzelmi állapotát a világ számára. A játéknak a PS5-ös ASTRO’s Playroom érzete van, de legalább a PC-sek is élvezhetik ezt a stílust. Rendkívül színes mesevilágba csöppenhetünk, ami hemzseg a mókás kis robotoktól, valamint az adatoktól. A Boti: Byteland Overclocked játékban elsődleges feladatunk bitek begyűjtése lesz, amihez szét kell verjünk ládákat és egyéb tárgyakat.

Az így megszerzett bitek segítségével juthatunk tovább a következő feladványokra. Ugrálhatunk színes-mázos platformokon, forgó fogaskerekeken, billegő lemezeken, eltűnő lapokon. Gyakran kell kapcsolókat keresni és több bit reményében nehezebb ugrándozást bevállalni. Mindezt megéri, mivel ezekkel oldhatunk fel újabb területeket is. Lesznek ellenségeink, ugyancsak robotok formájában. A harcok komoly fejtörést nem okoznak, pár pofon Boti fülével és máris mehetünk tovább. Ha életerőnk lecsökken, akkor szerezhetünk szivecskéket az erre kijelölt objektumok szétverésével. Ha azonban meghalunk, akkor sem vész el minden, mert szinte ugyanott folytathatjuk a kalandot.

Érdemes minden zugban szétnézni, mert akár skineket is találhatunk robotunknak, amiket a főhadiszállásunkon aktiválhatunk. A kis szigetet bitekkel bővíthetjük, hogy új területeket kapjunk. Innen akár újra is játszhatók a már korábban teljesített szintek, amikből összesen 8 kapott helyet a Boti: Byteland Overclocked játékban. Továbbá fejleszthető Boti életereje, szkennerje és bit gyűjtő képessége is. Ahhoz képest, hogy indie csapat készítette a játékot, nagyon igényesre sikerült az elképzelésük. A hardcore gamereknek feltűnhet, hogy kissé gyerekes játékról van szó, viszont a Boti: Byteland Overclocked könnyed szórakozást nyújthat egy fárasztó nap után.