Videojáték és Anime ajánlók

Call of Cthulhu – Hív egy misztikus kaland

A Call of Cthulhu sok mindent megjárt, mire 2018-ban végre megjelent és egy véleményeket megosztó nyomozós játék lett belőle. A játék világa 1924-ben játszódik és nagyban hasonlít a Dishonored légkörére, ezért is fogott meg engem annak ellenére, hogy egy nyomozós címről van szó. A játékban Edward Pierce alkoholista magánnyomozót alakítjuk, aki már alig tudja fenntartani mesterségét. Kapunk egy különös megbízást, ami a Hawkins család tragikus balesetét tárgyalja.

Az esetet lezártnak tekintették, de Sarah apja nincs megelégedve ezzel a tényállással. Sarah egyébként egy festő volt, aki különös képeket festett. A látogatás után szedjük a sátorfánkat és máris indulunk Darkwater szigetére az első nyomokért. A játék a mászkálós-keresgélős és emberekkel beszélős stílust képviseli, akárcsak egy Sherlock Holmes játékban. A Call of Cthulhu világa sötét és horrorisztikus, amit tovább fokoz a zöld légkör. A helyszínek általában sötét, kísérteties kastélyok és hátborzongató szanatóriumok lesznek, ahol emberkísérletek is folynak.

Az emberekkel folytatott párbeszédekből szerezhetünk információkat, amik így közelebb visznek bennünket a megoldáshoz. Egyes válaszaink és tetteink kihatással lesznek a történet alakulására, így érdemes odafigyelni, hogy mire kattintunk. Szerezhetünk CP karakter pontokat is, amiket az egyes képességek megtanulására fordíthatjuk. Ilyen például a meggyőző képességünk, erőnk vagy hogy jobban észre vegyünk tárgyakat. Néha még lopakodnunk is kell az őrök elől vagy Sarah festményből kimászó szörny miatt.

Egy könyv segítségével pedig átléphetünk egy másik személybe és abban a testben nyomozhatunk tovább. Lesznek itt még kultikus szekták és különös tudományok is, amiknek szintén közük lesz az ügyhöz. A játékhoz fellelhető fordító program által készített magyar felirat, ami jobb a semminél. Angol nyelv nélkül, youtube videók segítségével is el lehet boldogulni, mert Darkwater-t látni kell. Ha tetszett a Dishonored, akkor a Call of Cthulhu világa is magába fog szippantani, de az előbbit is nagyon ajánlom.

« »