Videojáték és Anime ajánlók

Call of Cthulhu – Hív egy misztikus kaland

A Call of Cthulhu a korábban élt író, H. P. Lovecraft horrorisztikus műveinek világába kalauzol el bennünket ezzel a belső nézetes kalandjátékkal. A játék világa 1924-ben játszódik és nagyban hasonlít a Dishonored légkörére és ezért is fogott meg engem annak ellenére, hogy egy nyomozós címről van szó. A játékban Edward Pierce alkoholista magánnyomozót alakítjuk, aki már alig tudja fenntartani mesterségét. Kapunk egy különös megbízást, ami a Hawkins család tragikus balesetét tárgyalja. Az esetet lezártnak tekintették, de Sarah apja nincs megelégedve ezzel a tényállással. Sarah egyébként egy festőnő volt, aki különös képeket festett. A látogatás után szedjük a sátorfánkat és máris indulunk Darkwater szigetére az első nyomokért.

A játék a mászkálós-keresgélős és emberekkel beszélős játékmenetet képviseli, akárcsak egy Sherlock Holmes címben. A Call of Cthulhu világa sötét és horrorisztikus, amit tovább fokoz a zöld légkör. A helyszínek általában kísértetjárta kastélyok és hátborzongató szanatóriumok lesznek, ahol emberkísérletek is folynak. A Call of Cthulhu játékban az emberekkel folytatott párbeszédekből szerezhetünk információkat, amik így közelebb visznek bennünket az ügy megoldásához. Egyes válaszaink és tetteink kihatással lesznek a történet alakulására, így érdemes odafigyelni, hogy mire kattintunk. Szerezhetünk CP karakter pontokat is, amiket az egyes képességek megtanulására fordíthatjuk. Ilyen például a meggyőző képességünk, erőnk vagy hogy jobban észre vegyünk kulcsfontosságú tárgyakat a környezetünkben.

Néha még lopakodnunk is kell az őrök elől vagy Sarah éppen festményből kimászó szörny elől. Nagyon tetszett, amikor egy könyv segítségével átléphetünk egy ápolónő elméjébe és az ő testében nyomozhatunk tovább. Lesznek itt még kultikus szekták és különös tudományok is, amiknek szintén közük lesz az ügyhöz. A végén pedig nem maradhat ki Cthulhu, az óriás polip sem. A játék összesen 4 befejezést tartalmaz, amik igencsak meglepők lesznek és érdemes kisakkozni az összes lehetőséget a játék végén. Tehát ha részt vennél egy misztikus nyomozásban, akkor ne habozz belebújni Edward Pierce bőrébe és felgöngyölíteni az ügyet.

« »