Az Infinity Ward úgy néz ki, hogy meghallgatta a Call of Duty rajongók imáit és az utóbbi években megjelent sci-fi hadviselés után végre visszatért a régi és bevált gyökerekhez. A Call of Duty: Modern Warfare címmel teljesen újra gondolták az egész játékmenetet. Ebben a részben ismét a jelen kor hadi technikáival harcolhatunk. Nem maradhat ki a Story mód, ahol egy történetet játszhatunk végig. Itt orosz és közel-keleti konfliktust lövöldözhetünk végig, tele megrázó jelenetekkel. Legtöbben mégis a Multiplayer módra gerjednek, ahol más játékosokkal mérhetjük össze tudásunkat. Az Operátorok megjelenésével különböző hősök bőrébe bújhatunk, amiknek inkább esztétikai haszna van, mint funkciójuk.

A Call of Duty: Modern Warfare fegyverei között mindent megtalálunk a pisztolyoktól kezdve, a gépfegyvereken át a rakétavetőkig. Mindegyiket karácsonyfa módjára tele aggathatjuk különféle kiegészítőkkel, cicomákkal, perkekkel és szivárvány színbe öltöztethetjük skinek segítségével. Lesz néhány érdekes gránátunk, az egyikkel például még a falakon is átláthatunk. Minden előbb leírt eszköz szintfüggő, tehát játszani kell a feloldásukhoz. Ezúttal is rengeteg játékmód közül válogathatunk sok újdonsággal. Ilyen a négy játékos 2v2 Gunfight, a Night Vision éjjeli mód vagy a Ground War, ami egy Battlefield stílusú, nagy térképes és foglalós ütközet, összesen 64 játékossal.

A térképekre kerülve a Call of Duty-ban megszokott pörgős lövöldözéseket tapasztalhatjuk, amit korábban megszokhattunk. A Call of Duty: Modern Warfare térképei részletesen felépítettek és a legtöbb tereptárgynak stratégiai szerepe van. A Multi után találunk még egy Special Ops módot, ahol három játékos társunkkal teljesíthetünk nem éppen könnyű küldetéseket. Ezt fogja követni egy túlélős Battle Royale, amit szerintem senkinek nem kell bemutatni. Röviden a játékosokból az nyer, aki utoljára marad életben. A Call of Duty: Modern Warfare ingyen kínálja a tartalom bővítést, de ha cicomákra vagy szezonbérletre vágyunk, bizony perkálni kell a dellát, ahogy az a csövön kifér.