Az Infinity Ward úgy néz ki, hogy meghallgatta a Call of Duty rajongók imáit és az utóbbi években megjelent sci-fi hadviselés után végre visszatért a régi és bevált gyökerekhez. A Call of Duty: Modern Warfare címmel teljesen újra gondolták az egész játékmenetet. Ebben a részben ismét a jelen kor hadi technikáival harcolhatunk. Nem maradhat ki a Story mód, ahol egy történetet játszhatunk végig. Itt orosz és közel-keleti konfliktust lövöldözhetünk végig, tele megrázó jelenetekkel.

Legtöbben mégis a Multiplayer módra gerjednek, ahol más játékosokkal mérhetjük össze tudásunkat. Az Operátorok megjelenésével különböző hősök bőrébe bújhatunk, amiknek inkább esztétikai haszna van, mint funkciójuk. A fegyverek között mindent megtalálunk a pisztolyoktól a rakétavetőkig, valamint karácsonyfa módjára tele aggathatjuk különféle kiegészítőkkel, perkekkel és szivárvány színbe öltöztethetünk minden darabot.

Lesz néhány érdekes gránátunk és még a falon is átláthatunk egy kamerás típussal. Minden előbb leírt eszköz szintfüggő, tehát játszani kell a feloldásukhoz. Ezúttal is rengeteg játékmód közül válogathatunk sok újdonsággal. Ilyen a négy játékos 2v2 Gunfight, a Night Vision éjjeli mód vagy a Ground War, ami egy Battlefield stílusú, nagy térképes és foglalós ütközet, összesen 64 játékossal. A térképekre kerülve a Call of Duty-ban megszokott pörgős lövöldözéseket tapasztalhatjuk, amit korábban megszokhattunk.

A térképek részletesen felépítettek és a legtöbb tereptárgynak stratégiai szerepe van. A Multi után találunk még egy Special Ops módot, ahol három játékos társunkkal teljesíthetünk nem éppen könnyű küldetéseket. Ezt fogja követni egy túlélős Battle Royale, amit szerintem senkinek nem kell bemutatni. A játékosokból az nyer, aki utoljára marad életben. A Call of Duty: Modern Warfare ingyen kínálja a tartalom bővítést, de ha cicomákra vágyunk, megtaláljuk a szezonbérlet lehetőséget is.