Mostanában a nagy videojáték címek sem akarnak lemaradni a Battle Royale őrületről, ezért jelennek meg saját verzióik akár a Battlefield-hez, vagy a Call of Duty-hoz. Kicsit késve, de a Call of Duty Modern Warfare-hoz is megjelent a Battle Royale mód, ami nem csak ingyenesen játszható bárki számára, de külön címet is kapott Call of Duty: Warozne képében. Az Activision-nek ez már a második próbálkozása a túlélős játékmódokban és mondhatni, hogy igen jól sikerült. A játékot egy gyors tutoriallal kezdjük, ahol minden lényeges funkció bemutatásra kerül.

Hogyan lőjünk fedezék mögül, hogyan használjuk a páncélokat vagy mi a menete annak, hogy killstreak-ekhez jussunk. Az előbbieket ki is próbálhatjuk egy gyorsított játszma keretén belül, ahol bot játékosok ellen harcolhatunk. Ennek végeztével máris szembe szállhatunk más játékosokkal egyedül, két vagy három fős csapatokban egyaránt. Megszokottan repülőgépből ugorhatunk ki a hatalmas térképre, ahol könnyedén elfér a 150 játékos, akikkel összekerülhetünk.

A térkép egyébként az a terület, ahonnan a Ground War és a Kooperatív játékmódok is ki vannak ollózva. Földre érkezésünk után egy pisztolyt tarthatunk a kezünkben, a többi random felszerelt fegyvert az épületekből és egyéb helyekről szerezhetjük meg. A fegyverek minősége itt is színekkel van ellátva. A szürke jelzésűeken célzó sincs, viszont felfelé haladva a színskálán, egyre jobb típusokhoz juthatunk. Felszedhetünk még különböző gránátokat, eszközöket, páncélt és pénzt is. A páncélokkal védhetjük magunkat, még a pénzből killstreak-ek vásárolhatók a megadott helyeken.

A játékosok összeterelését egy zöld mérges gázzal oldották meg, ami véletlenszerű helyre szűkíti össze a bejárható területet. Használhatunk járműveket, mint például quad-ot vagy helikoptert is. Ha földre kerülünk egy tűzharcban és társaink nem tudnak feléleszteni, akkor egy börtönbe hurcolnak minket. Itt ha megnyerünk egy 1v1 párbajt, akkor visszakerülhetünk az otthagyott játékba. Tehát aki szereti a Battle Royale játékokat és valami pörgősebb, minőségibb címet keres, az nyugodtan próbálja ki a Call of Duty: Warzone-t teljesen ingyen.