A következő játékot a horgászat iránt érdeklődőknek szeretném bemutatni, ami nem más, mint a Call of The Wild: The Angler. A cím ismerős lehet a theHunter: Call of The Wild vadászos játékból, mivel ezt a programot is ugyanaz a csapat készítette. Horgászként keresem azt a játékot, ami a legrealisztikusabb élményt nyújtja és valahol ez a játék talán az, aminél leteszem a voksomat. A grafika is fontos, de ennél fontosabb a bot hajlása, ami nem minden játék esetében valósághű. Van játék, ahol csak a bot spicce hajlik és nem az egész bot dolgozik, holott mi horgászok ezt is élvezzük. A grafika sem utolsó, gyönyörű tájakon fordulhatunk meg, szám szerint csak kettőn. A Call of The Wild: The Angler tájai körülbelül 10×10 kilométer nagyságúak és szabadon bejárhatók gyalog, autóval vagy hajóval is.

Mindenfelé kisebb-nagyobb tavak, folyók várják, hogy felfedezzük őket. A kiindulási pontunk egy kis horgász falu, ami néhány házból áll, közöttük a horgászboltból. Itt vásárolhatjuk meg felszerelésünket, botokat, orsókat, zsinórokat, csalikat és sok mást. Ehhez pedig halakat kell fogjunk, amik után pénzt és tapasztalat pontokat kapunk, amikkel felszabadíthatjuk a lezárt tárgyakat. A Call of The Wild: The Angler főként a ragadozó halas műcsalis pergető horgászatra helyezi a hangsúlyt, de van lehetőségünk békés halas úszós horgászatra is. A pergetést többféle csalivezetési technikával végezhetjük, az egyenletes húzáson át a stop and go, twitch-elés és jig-eléssel bezárólag.

A nagyobb halak igen vadak tudnak lenni és akár pecekig is fárasztani kell őket. Előfordul, hogy elszakad a zsinórunk, de szerencsére nem kell mindig újat vásároljunk. A kifogott halak jól kidolgozottak és nagyjából valós méretekkel vannak feltüntetve. Ha szeretnénk barátainkkal vagy más játékosokkal is pecázni, arra van lehetőség az online multiplayer módban. Végül egy kis segítség. A beállításokban az Accessibility opción belül az Accessible Cast-ot állítsuk On-ra, mert enélkül csak kicsiket tudunk dobni. Az éjszakák pedig átléphetők egy ki-be lépéssel. Ha szeretsz horgászni vagy elkapott a horgászat szele, akkor vár a Call of The Wild: The Angler.