Mostanában elég népszerűek a virtuális valóságban játszódó animék és a Choujigen Game Neptune is egy ilyen darab. Az animét egyébként egy PlayStation játék ihlette, aminek már több része is megjelent. A történetünk tehát egy sci-fi RPG stílusú világban játszódik, ahol eddig négy ország istennői álltak harcban egymással. Egy új korszakba léptek, amikor is beköszönt a béke és az együttműködés a cél egy jobb világ reményében. Az istennők úgynevezett CPU-k, akik feladata megvédeni a népüket.

Képesek átalakulni battlesuitos érett nőkké szűrnyakkal, de hétköznapi formájukban mindegyikük egy tizenéves lány. Neptune a legnagyobb elevenség és lazán vesz mindent, még Noire és Vert már komolyabb személyiségek, még Blanc talán túl komoly. Habár a háborúskodásnak vége, mindegyikük előszeretettel gyűjti a Share energiát, amit népüktől kapott szavazatokból nyernek. A népszerűséghez elég lecsapni pár szörnyet, amely akciókban a CPU-k aranyos kis húgaik is részt vesznek.

Ők még nem tudnak átalakulni, de hamar meg kell tanulják ezt a képességüket is, hogy segítsék nővéreiket. Az élet nem csak harcból áll, jut idő a bolondozásokra is. Nem hiányozhatnak az irigy és hatalomra éhes rosszakarók vagy akár az ecchi jelenetek sem egy strandolós nap alkalmával. Ráadásul a lányok videojátékokkal játszanak az egyébként is virtuálisnak tekinthető világban. Továbbá CPU istennőknek ugyan olyan képességeik vannak, akárcsak a videojátékokban és látványos effektek kíséretében idézik meg őket.

Rengeteg lánnyal megismerkedhetünk az animében, még egy másik dimenzióból érkező CPU is felbukkan. Plutia hétköznapi formában egy csendes és belassult lány aki mindenkinek babákat varr. Átalakulva pedig egy BDSM stílusú ostorozó istennő, aki megalázza azokat, akik elé kerülnek. Ha nem volnának elegek az anime és OVA részek, azoknak PC és konzol videojátékok formájában is élvezhetik a lányok kalandjait.