A legtöbb lányok közötti románcokról szóló yuri animék nem mélyülnek el eléggé a témában, viszont a Citrus animétől sokkal többet kapunk, mint a hasonló műfajú társaitól. Történetünk főszereplője Aihara Yuzu, aki egy energikus és szókimondó lány, valamint csak a divat és a szórakozás érdekli. Édesanyja talált lányának egy új apát, ezért új városba költöztek és egy szigorú lányiskolába kell járjon. Már az első nap szeretne kitűnni a többiek közül, de már a bejáratnál megállítják szabálytalan megjelenése miatt. Mindjárt összefut Aihara Mei-vel is, aki a diáktanács elnöke és szemérmetlenül végigtapogatja Yuzu-t, majd elveszi a mobilját.

Mei egy komoly és népszerű lány már rangja miatt is, de állandóan szomorú édesapja miatt. Este azonban az is kiderül, hogy ez az utálatos lány lesz Yuzu mostoha húga és ráadásul egy szobában kell lakjon vele. Yuzu kellemetlen dolgokat mond Mei-nek, aki válaszul leteperi és szájon csókolja. Ez olyan hatással lesz rá, hogy egyszerűen beleszeret Mei-be. A két lány külön személyiség, így nehezen fogják megtalálni a közös hangot a Citrus animében. Yuzu-t mindenben támogatja új barátnője Harumi, aki nem keveredik bele ebbe a románcba, a diáktanács alelnöke viszont igen.

Amikor talán már rendeződni látszik a kapcsolatuk, beállít Yuzu rég nem látott gyerekkori barátnője és felforgatja kettőjük kapcsolatát. Ha ez még nem volna elég, megjelenik egy lány ikerpár is az osztálykirándulás alkalmával. Yuzu és Mei kapcsolata elég hullámzó az egész sorozat alatt és Mei több lánnyal is csókolózni fog. A Citrus animébe ne egy ecchi animét képzeljünk el, de kapunk forró jeleneteket, amit más yuri animék között keveset találunk. Habár mindig a legjobb pillanatban gondolja meg magát valamelyik lány. Tehát ha kedveled a yuri animék műfaját, esetleg csak kíváncsi vagy, mindenképpen tegyél egy próbát a Citrus animével.