A japán Bandai Namco egy új Dark Souls stílusú játékot készített el nekünk, amely a Code Vein címet kapta. Ez egy poszt-apokaliptikus világban játszódó akció játék, méghozzá animés karakterekkel. A romba dőlt világban afféle Revenant-ok bőrébe bújhatunk, akik szuper képességű emberek és vámpírok egyben. A Revenant-ok emberi vér helyett egy eltűnőben levő fafajta nedvét fogyasztják. Feladatunk lesz megfejteni a titkot, ami a világ összeomlásához vezetett és emlékeket keresni korábbi énünkről.

A kalandot karakterünk elkészítésével kezdjük, rengeteg részlet és variációt beállítva, amiket bármikor módosíthatunk főhadiszállásunkon. Egyébként itt vehetünk fel küldetéseket, vásárolhatunk fegyvereket és fejlesztéseket végezhetünk. A játék világa szűkös labirintusszerű térképekből állnak, amik a föld alatti barlangoktól a lerombolt városok felszínéig tartanak. Az ellenségeink között nem csak fertőzött szörnyeket találhatunk, hanem kicsapongó Revenant-okkal is meggyűlik a bajunk, valamint egyes részek után nem maradnak ki a boss harcok sem.

A harcok nem nevezhetőek könnyűnek, nagy szerepet kap a reflex. A támadásainkat kombinálhatjuk, az ellenségét pedig kivédhetjük vagy elugorhatunk előlük. A küldetések teljesítésében segítségünkre lesz egy felbérelt NPC vagy a multiplayer felületen egy másik játékos. A legyőzött ellenségekért úgynevezett Haze pontokat kapunk, amivel vásárolhatunk, fejleszthetjük karakterünket és felszerelésünket is.

A fegyvereink között nem csak kardok kaptak helyet, hanem lőfegyverekből is akad. A játék különlegessége a Blood Code, amivel specializálhatjuk karakterünket. Így lehetünk jobbak közel vagy távolsági harcokban, de mágussá is fejleszthetjük karakterünket. Így juthatunk hozzá a Gift-ekhez, amik további egyedi képességeket jelentenek. A Code Vein-ben mindenki megtalálhatja a szórakozást, legyen az anime vagy Dark Souls fan, esetleg csak simán gamer.