Ha egy kis szörny vadászatra vágysz és nem akarsz költeni a Monster Hunter-re, akkor itt van a Phoenix Labs játéka a Dauntless, ami ingyen játszható és megfelelő alternatívája a műfajnak. A Dauntless egy olyan négy fős kooperatív MMORPG, ahol kizárólag BOSS szörnyek ellen harcolhatunk és kisebb lényekkel csak körítésképpen találkozhatunk. A játékot itt is karakterünk elkészítésével kezdjük, de hiába a részletes beállítások, ha egy normális hőst nem tudunk kreálni magunknak. Ezek után megérkezünk a faluba, ahol a küldetéseket vehetjük fel és fejleszthetjük felszerelésünket.

Ha már a felszerelésünknél járunk, a Dauntless nem spórolta ki a választható fegyverek és páncélok tárházát. A kardoktól a pörölyökig bármilyen közelharci fegyvert kipróbálhatunk és bármikor válthatunk közöttük. A pengék mellett találunk egy párban használható pisztolyt is, ha már kimaradt egy jó kis varázsló kaszt. A páncélok mindegyike állati szőrme stílusú és nem is csoda, hiszen a levadászott állatoktól zsákmányolt anyagokból craftolhatjuk le őket.

A ruházat, csak úgy mint a fegyverek, elemek szerint vannak besorolva. Ennek az a lényege, hogy egy jég fegyverrel erősebbek lehetünk egy tűz elemű szörnnyel szemben és a védelmünket is eszerint kell megválasszuk. A felszerelésünket tele tűzdelhetjük mod kövekkel és végül van egy lámpásunk, amik a mágikus képességeinket adja. A lámpások két képességet rejtenek és csak akkor tudjuk használni őket, ha feltöltődnek vagy feltöltjük őket.

A térképre érkezés után társainkkal elkezdhetjük keresni a cél szörnyet. A szörnyek mindegyike más és más cselt fog bevetni ellenünk, amik között lesznek igen idegesítőek is. A levadászott szörnyek után a fent említett fejlesztéshez szükséges alapanyagokat és XP-t kapunk. Végül is azért játszunk, hogy egyre erősebb szörnyeket tudjunk legyűrni akár egyedül is. A Dauntless PC-s gépigénye igen barátságos és emellett konzolokon is játszható.