A Destiny első része sokak bánatára csak konzolokra jelent meg, de szerencsére a Destiny 2 immár PC-n is játszható, méghozzá teljesen ingyen. Egy kizárólag multiplayer játékról van szó, amely tartalmaz sztori küldetéseket is. A történetben a Red Legion katonái szállják meg a bolygónkat és a mi feladatunk lesz az őrzők oldalán harcolva felszámolni a fenyegetést. A történet nem fejeződik be ennyivel, ugyanis tovább bővül különféle tartalom kiegészítőkkel. Kalandjaink során megfordulhatunk a naprendszerünk változatos bolygóin és néhány ritkaságon is, mint a Nessus planéta vagy a Tangled Shore aszteroida mező.

A Destiny 2 karaktereiből csupán három áll rendelkezésünkre, amik nem mások mint a Titan, a Hunter és a Warlock. Mindegyikük külön képességekkel rendelkezik, de mindegyiknek vannak Arc, Solar és Void elemű képességeik. A lövöldözések alatt belső nézetből irányíthatjuk karakterünket, még a képességeinket használva már kívülről szemlélhetjük meg vagány külsőnket. A karakterek nagyban hasonlítanak egy középkori lovaghoz, méghozzá sci-fi stílusban. Minden páncéljuk és lőfegyverük tartalmaznak egyedi képességeket, amiket magunk is beállíthatunk, csak úgy mint a színeiket. A felszerelésünket vagy szörnyek dobják a földre kerülésük után, vagy pedig küldetések teljesítéséért kapjuk őket.

A Destiny 2 játékban úgy erősödhetünk, hogy egyre nagyobb Power szintű fegyvereket és páncélokat szerzünk karakterünknek. Ezekhez nem csak a fő és mellék küldetések jó lehetőségek, hanem a további játékmódok is. Játszhatunk kooperatív módban két másik játékos társunkkal, találunk deathmatch és foglalós módot vagy itt van a Gambit is. A Gambit-ban két csapat harcol szörnyek ellen és gyűjtik az elszórt tárgyaikat, továbbá egy játékos hátráltathatja a másik csapatot. Akik nem esnek bele a Destiny 2 világának bűvöletébe, azoknak hamar unalmas lehet az állandó felszerelés farmolgatás. Végül is ez egy ilyen stílusú játék és a további hasonlókban is a jobb cuccok megszerzése a fő cél.