Már jó ideje nem találkozhattak a rajongók a DMC univerzumával, de több év után megérkezett a Devil May Cry 5, a sorozat méltó folytatása. A történetben ezennel is a gonosz tör a világunkra egy hatalmas fa formájában, ami a pokolból nőtt. Feladatunk lesz felszámolni minden lényt, ami fenyegetést jelent a Földünkre. Összesen három főszereplőt irányíthatunk, akik nem mások mint Nero, Dante és V. A két első úriember kardot és lőfegyvert használnak a harcok során, még V egy varázsló, aki állatokat képes megidézni.

A harcokból nem nagyon veszi ki a részét, mivel a piszkos munkát egy beszélő griff madár és egy alakváltó párduc végzi el hősünk helyett. Ezeket a jobb és bal egérgombbal tudjuk támadásra késztetni, még V-vel már csak ki kell végezzük a legyengült szörnyeket. Végső esetben megidézhetünk egy óriás gólemet és hatalmas pusztítást okozhatunk vele. A játék nagy hangsúlyt fektet a gomb kombinációkra, ezért az egyes képességeket csak bizonyos billentyűk leütésével idézhetjük meg.

A játék szintekre van osztva, amik igen rövidek, de van belőlük bőven. Az egyes szintek karakterhez kötöttek, de több esetben választhatunk, hogy melyik hőssel akarunk harcolni. A harcok nagyon pörgősek és látványosak, nem sok időnk lesz a poszt-apokaliptikus tájban gyönyörködni. A leölt szörnyek után kis piros kristályokat kapunk, amik a képességek vásárlásában és egyéb eszközök megszerzésében lesznek hasznosak, valamint ebből éleszthetjük fel karakterünket is, ha földre kerülünk.

Ezeket a köveket nem csak szörnyek adják, hanem egyes tereptárgyakat szétverve is hozzá juthatunk. A képességeket nem csak egyszerűen kiválthatjuk Nico társunknál, de előtte ki is próbálhatjuk a működésüket. Nem csak férfiak kaptak helyet a játékban, Nico mellett még több női karakterrel is összefutunk kalandunk során. A Devil May Cry 5 igazi folytatása lett a sorozatnak és annak is ajánlott egy próbát tenni vele, aki most hall először a játékról.