Videojátékok és Animék világa

Dishonored 2 – Corvo és Emily újabb vérengzései

A Dishonored első részének sikere után nem volt kizárt, hogy kapunk egy folytatást is a Dishonored 2 személyében. A második rész 15 évvel később játszódik és még mindig ugyan abban az elektromosított 1800-as években jártunk, mint korábban. Valamint még mindig nagy problémát jelent a pestis járvány is. Ezennel nem csak Corvo bőrében teljesíthetünk orvgyilkos küldetéseket, hanem Emily lányát is irányíthatjuk. A karakterek nem csak külsőre térnek el egymástól, hanem képességeikben is vannak különbségek.

Corvo képességei megmaradtak az előző részből, még Emily teljesen újakat kapott. Teleportálásra ő is képes, átlát a falakon, klónozza magát, elkápráztatja az ellenséges katonákat, árnyékká változik át, de képes összekapcsolni több ember elméjét és egy lövéssel kivégezni őket. Kardunk mellett számszeríjat és pisztolyt is használhatunk ellenségeink ellen, de ott vannak még a gránátok és a penge csapdák is.

Kalandunk során rengeteg elhagyatott épületben fordulhatunk meg, bizarrabbnál-bizarrabb dolgokat látva. Mindenütt érdemes szétnézni képességeink segítségével, mivel értékes tárgyakat, talizmánokat és a képességeink tanulására használatos rúnákat találhatunk. A megszerzett pénzből további fogyó eszközöket vásárolhatunk a Black Marketek felkeresésével. A küldetéseket mindig az utcáról kezdjük és onnan hatolunk be a cél épületekbe, ahol általában valakit el kell tenni láb alól.

Mivel könnyű földre kerülni, ezért előnyt sokszor csak képességeinket használva szerezhetünk. Megfordulhatunk olyan épületben is, ami karhúzásra változtatja a szobáit vagy egy szerkezet segítségével átléphetünk ugyan annak az épületnek a jelenébe és múltjába. A szerkezeten keresztül nézve pedig a másik időt tarthatjuk szem előtt. A Dishonored 2 egy nagyon egyedi és ötletes játéknak sikerült és éppen ezért ajánlott a kipróbálása, bár nem nevezhető könnyűnek sem.

« »