Videojáték és Anime ajánlók

Dishonored 2 – Corvo vagy Emily újabb kalandjai

Kövesd a Facebook oldalamat és szólj hozzá a cikkhez a lap alján!

A Dishonored első részének sikere után nem volt kizárt, hogy kapunk egy folytatást is. A Dishonored 2 az első rész után 15 évvel később játszódik. Aki most hallja a címet először annak elárulom, hogy egy lopakodós akciójátékról van szó, a Half-Life 2 és a Thief világával fűszerezve. A Dishonored 2 olajfestményszerű grafikája kellően visszaadja a Viktoriánus világ hangulatát. Dunwall utcáin még mindig dúl a pestis, de ne csodálkozzunk ha bálnákat vágnak fel az út szélén. A történetben a császárnő évfordulóján feltűnik egy Deliah nevű boszorkány, hogy magának követelje a trónt. Ezt megakadályozva jön a képbe a két választható karakter Corvo és lánya Emily. A választott karaktert elfogják, még a másik kővé fog dermedni Deliah jóvoltából.

Corvo képességei megmaradtak az előző részből, mint például az idő megállítása vagy beleköltözés az emberekbe. Emily teljesen új képességeket kapott. A teleportálást az apjától örökölte, átlát a falakon, klónozza magát, elkápráztatja az ellenséges katonákat, árnyékká változik, de képes összekapcsolni több ember elméjét és egy csapással végezni velük. Kardunk mellett számszeríjat és pisztolyt is használhatunk, de ott vannak még a mérgezett nyilak, gránátok és penge csapdák is. Kalandunk során rengeteg épületben fordulhatunk meg, bizarrabbnál-bizarrabb dolgokat látva. Gyakoriak lesznek az oszló tetemeket dongó mutáns szúnyogok látványa, amik ránk támadnak, ha a közelükbe merészkedünk.

A Dishonored 2 világában mindenütt érdemes szétnézni képességeink segítségével, mivel értékes tárgyakat, talizmánokat és rúnákat találhatunk, amikkel fejleszthetjük magunkat. A megszerzett pénzből további fogyó eszközöket vásárolhatunk a Black Marketek felkeresésével. A küldetéseket mindig az utcáról kezdjük és onnan hatolunk be a cél épületekbe, ahol általában valakit el kell tenni láb alól. Az őrök nagyon erősek, így csak lopakodva és képességeink használatával lehetünk eredményesek. Ritka ötletekkel is találkozhatunk, például abban az épületben, ami gombnyomásra változtatja a szobáit. De fogunk egy palota múltjába és jelenébe oda-vissza utazni egy kütyü segítségével. A Dishonored 2 a sorozat méltó folytatása, csak egyetlen hátránya a nehézsége. Mindenkinek nagyon ajánlom a Bethesda játékát.

Ezek is érdekelhetnek

« »