A Dark Souls széria után ismét sikerült újat mutatni a rajongók számára és a FromSoftware tovább is fejlesztette a korábban tapasztaltakat. Az új játék ezennel az Elden Ring címet kapta, ami embert próbáló kalandra hív bennünket egy haldokló fantasy világban. Az előző címek lineáris játékmenetével szemben most egy nyílt világot próbálhatunk ki, ami nem csak szép, de hatalmas is. Mindenfelé kastélyok, síkságok és mocsárok várják, hogy felfedezzük őket, mindezek közepén pedig egy hatalmas fénylő fa tornyosul. A történetünk fő központjában a darabokra tört Elden Ring áll, ami szétszóródott a The Lands Between világában. Feladatunk lesz az egyensúlyt fenntartó gyűrű darabjainak megkeresése és újbóli egyesítése.

Összesen tíz karakterosztály közül választhatjuk ki hősünket, aminek nem éppen szép kinézete testre szabható. A kasztok csak a kezdő stat pontjaikban térnek el egymástól, később szabadon pontozhatók lesznek az igényeink szerint. Egyszere több fegyvert is tarthatunk magunknál és bármikor válthatunk közöttük. Ezek használata karakterünk szintjétől és fejlesztésétől is függenek, így erre érdemes odafigyelni. Tanulhatunk mindenféle varázslatot és így már gyógyítani is tudjuk magunkat. A Elden Ring játék legnehezebb része a harcokban van, ahol a támadások mellett kötelező a védekezés és a kitérés, mert különben hamar fűbe haraphatunk. Mindenféle szörnyszülöttel megvívunk majd a farkasoktól a csontvázakon át a hatalmas lovagokig és sárkányokig.

A jutalom természetesen nem marad el, így juthatunk erősebb fegyverekhez, páncélokhoz és kövekhez a fejlesztéshez, craftoláshoz. Az Elden Ring világában nincsenek küldetések, egyedül a kétes szándékú NPC-kből húzhatunk ki fél mondatokat az előrehaladáshoz. Egyébként velük lehet kereskedni, ha venni vagy eladni szeretnénk portékákat. Segítőtársnak kapunk egy lovat, ami jól jön ha menekülnünk kell. Ha már a segítőtársaknál járunk, lehetőségünk van szörnyek megidézésére, sőt más játékosokat is segítségül hívhatunk. Az Elden Ring méltó folytatása a sorozatnak, rengeteg játékórát biztosítva a fantasy kalandokat kedvelők számára. Egyetlen hátránya, hogy lehetne könnyebb, de letölthető csalásokkal ez is orvosolható.