Összegyűjtöttem 10+1 érdekességet a videojátékok világából, amikről talán még te sem hallottál. Ha tudsz hasonló érdekességeket, írd le a lap alján található komment szekcióba.

A Half-Life minden idők legkelendőbb FPS játéka volt a Guinness-rekordok könyvének 2008-as játékos kiadása szerint.

A Half-Life nem csak átformálta az FPS játékok műfaját, hanem egy fantasztikus sci-fi történetet is adott hozzá. 2008-ra pedig több, mint 9.3 millió példány kelt el belőle.

A PUBG alkotói megpróbálták beperelni a Fortnite készítőit.

A PUBG fejlesztői a Bluehole szerint az Epic Games lemásolta a játékukat, mivel a Fortnite is egy battle royale. Az ügyet ejtették, mivel az ötlet már korábban létezett egy 2000-ben megjelent japán filmben, aminek a címe is Battle Royale volt.

A Counter-Strike kezdetben egy egyéni Half-Life mod volt.

Minh Le és Jess Cliffe hozta létre a Counter-Strike első egyedi térképét 1999-ben. Ezt követően kérték fel őket a Half-Life fejlesztői, hogy készítsék el a játék teljes verzióját.

Az Assassin’s Creed eredetileg a Prince of Persia mellékjátéka lett volna.

A mögötte álló stúdió azt a megbízást kapta, hogy hozzanak létre egy új Prince of Persia játékot Assassin alcímen, ami kihasználja a konzolok nyújtotta lehetőségeket. Végül rájöttek, hogy ennek egy teljesen más játéknak kell lennie.

A Super Mario Kart kézikönyve azt tanácsolta a játékosoknak, hogy csaljanak, és nézzék meg egymás képernyőjét.

Ez természetesen a nagy, vaskos CRT televíziók idejében történt, így szinte lehetetlen volt nem látni, hogy mit csinál a másik játékos.

A 16-os szám mindenhol jelen van a No Man’s Sky-ban.

Sok játékfejlesztő szeret easter egg-eket elrejteni a játékaikban és ezzel a Hello Games is így tett. A 16-os szám megtalálható az univerzumban, és tulajdonképpen minden galaxisban 1616 bolygó van, 16 portál található, és a játék 2016-ban jelent meg.

A The Sims eredetileg építészeti szimulátornak indult.

A Sims-ek először azért kerültek a játékba, hogy a játékosok lássák, miként fognak működni az általuk épített házak. A fejlesztők azonban rájöttek, hogy a Sims-ekkel sokkal érdekesebb lesz a játék.

Az első Battlefield játéknak mindössze 14 fejlesztője volt.

Manapság a videojátékokon több száz vagy akár több ezer emberből álló csapatok dolgoznak, de 2002-ben ez még korántsem így volt. Ha belegondolunk, a régi játékok sokkal egyszerűbbek voltak és nem kellett külön színészt felvenni egy animáció felvételéhez sem.

Ha február 14-én játszol a Rise of the Tomb Raiderrel, egy különleges üzenet jelenik meg.

Nem, ez nem a Valentin naphoz kapcsolódik, hanem február 14-én van Lara Croft születésnapja a Tomb Raider univerzumában. Továbbá ekkor jelent meg a Tomb Raider I-III Remastered is.

A Dark Souls fejlesztői megtrollkodták a játékosokat egy medállal.

A karakter létrehozásakor lehet választani különféle tárgyakat és ezek között van egy medál, ami semmire sem jó és nincs kihatással a játékra sem.

A Grand Theft Auto: San Andreas minden idők legkelendőbb PlayStation 2 játéka volt.

A 2009-es Guinness-rekordok könyvében a GTA: San Andreas-t a legsikeresebb PlayStation 2 játékként említette meg, amiből csak PS2-re 17 millió példányt adtak el.