Az Eromanga-sensei című anime középpontjában a light novel írás fog állni. Főszereplőnk Izumi Masamune is történetesen egy híresebb light novel író fiú. Az egyik napon beállítanak hozzá egy Sagiri nevű lánnyal, aki innentől kezdve a fiú mostoha húga lesz. Sagiri-t annyira megrázza szülei balesete, hogy egy évig nem lép ki a szobájából. Masamune eközben egy Eromanga-sensei nevű illusztrátorral dolgozik online, aki erotikus képeket rajzol a történetéhez.

Nem telik el úgy nap, hogy ne gondolna húgára és mindig azt kéri tőle hogy egyszer mutassa meg az arcát. Egy átlagos napon Eromanga-sensei stream-et tart és a végén elfelejti lekapcsolni a kamerát, majd egyből elkezd vetkőzni. Masamune ekkor pillantja meg a háttérben azt az ebédet, amit aznap a húgának vitt fel. Sokkolva de felszalad a húgához és hangosan a tudtára hozza, hogy kapcsolja ki a kamerát. Sagiri ajtót nyit és ekkor pillantják meg egymást egy év után.

A csendes és szerény lányról kiderül, hogy egy és ugyanaz a híres Eromanga-sensei személyével, aki erotikus illusztrációkat készít és mindenkinek az alsóneműjére kíváncsi. Ha ez nem volna elég, a szomszéd palotába egy másik híres író lány költözik be, a tsundere stílusú Elf Yamada. Vele sem mindennapi a találkozás, mivel Masamune zongorázó szellemeket keres a szomszéd házban és ekkor pillantja meg a meztelenül zongorázó Elf-et.

A fiúba nem csak ez a két lány lesz szerelmes, hanem Muramasa Senjuu is. Neki a legmagasabbak a light novel eladásai, viszont a Masamune művei megváltoztatták az életét. A történet többnyire a házban fog játszódni, de ellátogathatunk egy mesés szigetre is, amit Elf családja birtokol. Sagiri itt is csak virtuálisan lesz jelen, még a két másik lány a fiú ostromlásába kezd. Nem a világ legjobb animéje, de ha szereted a hárem és perverz megnyilvánulású vígjátékokat, akkor az Eromanga-sensei jó szórakozást fog nyújtani.