Videojáték ajánlók és anime ismertetők

Fall Guys – Babverseny az új őrület

Bombaként robbant be a gamerek hétköznapjába a Fall Guys: Ultimate Knockout, ami alig több mint egy hét alatt a Steam toplistáját is elérte. Pedig csak egy aranyos kis bab akadályversenyről van szó, ami szórakoztató és poénos. Sok dolgot nem kell csináljunk, csak futni, ugrani, vetődni és megragadni. Karakterünk tehát egy szem bab, vagyis arra hasonlít. Ezt a kis babszemet kedvünkre felöltöztethetjük, hogy meg tudjuk különböztetni a többi 59 versenytársunktól és máris indulhat is az akadályverseny.

A véletlenszerűen betöltött pályákon annyi a feladatunk, hogy a káoszban átbukdácsoljunk az akadályokon és bekerüljünk a továbbjutottak közé, amit egy szám jelez. Az egyes pályák igen színesek és mindegyik más és más taktikát igényel, aminek megtanulásához sokat kell tapasztaljunk. Lesz itt billegő platformokon egyensúlyozás, hatalmas inga kerülgetés, zselén csúszkálás, forgó vagy eltűnő talaj, karikákon átugrálás és lesznek óriási propellerek, amik szelektálják a játékosokat.

Nem csak a többi játékos ellen kell versenyezzünk, mivel akadnak olyan feladatok, ahol csapatban kell dolgozzunk a továbbjutásért. Ilyen a tojás, a farok és a labda lopkodása a másik csapattól, de előfordul, hogy a csapatoknak hatalmas golyót kell a célba görgetni akadályokon keresztül. Ez igen idegesítő tud lenni, amikor a másik csapatból pár bab a mi golyónk elé áll és nem engedik a tovább haladást.

Tehát van lehetőség a többiek hátráltatására is, például megragadhatjuk az előttünk szaladót és egy mozdulattal mögénk tessékelhetjük. A Fall Guys jutalmaz minket a helyezésünkért, ugyanis XP-t szerezhetünk és a szintek lépésével különféle kosztümöket, mintákat és egyéb cicomákat szerezhetünk, mint a már jól ismert Season Pass-okban. A Fall Guys fejlesztőinek még sok terve van a játékkal, így újabb pályák, funkciók és ki tudja még mik érkeznek a játékba.

« »
Scroll Up