Kövesd a Facebook oldalamat és szólj hozzá a cikkhez a lap alján!

Manapság nagy divatnak örvend felújítani a régi játékokat és ez alól nem lett kivétel a Final Fantasy VII sem. Először konzolokra jelent meg a Final Fantasy VII Remake, majd egy kis idő után a PC-sek is élvezhették a kalandot. Rengeteg klasszikus karakterrel találkozhatunk, közöttük a nagy kedvencek Cloud, Tifa és Aerith is helyet kaptak. A történet ezennel egy posztindusztriális városban játszódik, ahol hőseink ismét világmegváltó akcióba kezdenek. Főszereplőnk Cloud, aki zsoldosként dolgozik az Avalanche szervezetben. Ennek célja, hogy felszámolják a Shinra nevű vállalat tevékenységét, ami abból áll, hogy a bolygó zöld fényű energiáját reaktorok segítségével használják ki.

A Final Fantasy VII Remake elején éppen egy ilyen reaktor megsemmisítésén veszünk részt és egyben sajátíthatjuk el a harcrendszert. A hasonló játékokkal szemben itt is van támadás, védekezés és elugrás, valamint kombókat is használhatunk. A képességek megidézése már másképpen alakul, mivel a támadásokért cserébe pontokat kapunk és egy menüből hívhatjuk elő a mágikus képességeket. Ebből a menüből használhatunk buffokat is, de az életerőnket is innen tölthetjük vissza. Mivel több karakterrel is együtt harcolhatunk a Final Fantasy VII Remake játékban, így lehetőségünk van átváltani egy másik csapattársunkra. Ez akkor lehet hasznunkra, ha a választott karakter speciális képességével sikeresebben támadhatunk mondjuk egy repülő szerkezetre vagy magasan elhelyezkedő ágyúra.

Mint más RPG játékokban, itt sem maradhat ki a fejlesztés lehetősége. Fejleszthetjük a karaktereinket, fegyvereinket, szerezhetünk kiegészítőket is. A fejlesztések segítségével megadhatjuk, hogy például Cloud kardja tűz vagy jég képességekkel rendelkezzen. A sztori küldetések mellett felvehetünk mellék feladatokat is, amik garantálják, hogy sok tíz órát töltsünk a játék világában. Ehhez hozzájárulnak az átvezető videók, amik igen idegesítőeke tudnak lenni, de a nagy részük átléphető. Rengeteg mod került fel a világhálóra, amik között találunk mókás dolgokat és sexy öltözeteket tölthetünk le mondjuk Tifa számára. A Final Fantasy VII Remake egy nagyon izgalmas és beleélős játék lett, így kötelező kipróbálni.

Ezek is érdekelhetnek