Egy igazi klasszikus anime stílusú MMORPG játékot ismerhetünk meg a FlyFF vagy más néven Fly For Fun képében. Sokan el sem hinnék, de ez a játék idősebb, mint a World of Warcraft. Az évek alatt ugyan rengeteg változáson esett át, de a magával ragadó hangulat ami nem változott. Mivel egy anime stílusú játékról van szó, így a karaktereinket is animés kinézetűre formálhatjuk. A játékot egy alap kasztban kezdjük és a fő kasztunkat csak a 15. szint elérésekor tudjuk kiválasztani.

Minden kaszt két fegyvert tud használni, így a Mercenary kardozik és bárddal csapkod, az Assist hatalmas ököllel boxol és buffokat használ, a Magician varázspálcával és varázsbottal idéz meg elemi támadásokat, még az Acrobat íjjal és jojóval harcol. Madrigal területein elég mob kapott helyet, hogy akár területsebző skillekkel is tizedeljük őket, ami már odafigyelést igényel, mivel több mob, többet is sebez. A képességeinket a szintek után kapott Skill pontokból tanulhatjuk meg és találunk még Stat pontokat is karakterünk erősítésére.

A felszerelésünk minden darabja fejleszthető kövekkel és elemi kártyákkal, a magasabb erő és védelem érdekében. A páncél és fegyver mellett találunk még egy repülő seprűt vagy légdeszkát, amivel szabadon repülhetjük át Madrigal területeit. A játékban kevesebb küldetés kapott helyet, inkább a harcokra és a party alapú csapatjátékra helyezi a hangsúlyt, így a dungeonok sem maradtak ki. A küldetésekhez sokat fogunk gyűjtögetni, de a moboktól legalább elegendő pénzt, felszerelést és EXP-et zsákmányolhatunk.

Másik érdekesség, hogy a szintünkhöz képest magasabb szintű moboknak is neki mehetünk, természetesen magasabb jutalmakért cserébe. A FlyFF egy igazán szórakoztató anime stílusú MMORPG játék még ennyi év után is, ráadásul minimális gépigénnyel. A játék FlyFF Universe címen immár böngészőből is játszható PC-n és mobilon is egyaránt!