A Forsaken World a kínai Perfect World második zászlóshajó játékának tekinthető, ami egy elhagyatott és rideg világú MMORPG játékot tár elénk. Nem csak emberi faj áll rendelkezésünkre, hanem találkozhatunk törpékkel, elfekkel, kőemberekkel, vámpírokkal, démonokkal és vérfarkasokkal is. A faj kiválasztása után jöhetnek a kasztok, amik többsége fajhoz kötött, viszont szinte bármilyen fegyvert megtalálunk a tőröktől a varázsbotokig. A Forsaken World kasztjainak működése sokszor kissé egyedi. A törpe képes a lőfegyvere töltényeit varázslattal megerősíteni, a vámpír el tudja szívni a szörnyek életerejét, valamint a Bard elf képességeit pedig egy ütemmérőt figyelve erősíthetjük.

Anno minden faj saját területen kezdte el a kalandot, most már egy mesés tájon indulhat útnak mindenki. Fegyverünket és ruháinkat kristályokkal tudjuk fejleszteni addig a szintig, amikor már nem csak effekteket kapnak, de az alakjuk is megváltozik. A kasztunk alap képességei mellett három eltérő talent fát is találunk, többnyire passzív és kevés aktív skillel, amik segítségével egyedivé tehetjük karakterünket. Ezeket követik a Soul Power-ek, Animák és egyéb nyalánkságok. A mobok nem nyújtanak szép látványt és gyakran saját skilleket vetnek be ellenünk. Több mob befogható a lelkük begyűjtésével és egy hűséges segítőtárs nevelhető belőlük. Ezek is fejleszthetők és több skill tanítható nekik.

A Forsaken World küldetéseiben megtaláljuk a sima levadászós és gyűjtögetős feladatokat, de vannak egészen ötletesek is. Például csaljuk a szörnyeket az harcosokhoz, vigyünk vizet a szomjazó katonáknak, álruhában öljük le az őröket. A cirkuszi eventek között is találunk ötletes és ügyességi feladatokat és az instance feladatok teljesítése sem mindig gyerekjáték. Közel húsz munkavégzésből válogathatunk, amik magukban foglalják a potion készítést, horgászatot, fegyver és páncél gyártást is. Nem maradnak ki a játékos elleni PVP harcok, ahová már komoly fejlesztések szükségesek. Röviden ennyit a Forsaken World világáról, amiről még oldalakon át lehetne mesélni.

Figyelem! A Forsaken World hivatalosan már megszűnt, csak privát szervereken játszható!