A Fortnite elég nagy hírnevet tudhat maga mögött a Battle Royale módnak köszönhetően, de sokan talán nem is ismerik az eredeti játékot. A Save The World alcímet kapott játékmód nem más, mint egy online négy fős kooperatív játék, ahol feladatunk lesz megvédeni a világunkat a lila viharból érkező különféle szörnyektől. Az építkezés itt sem marad el, hiszen amit védeni kell, arra valamiféle erődöt kell felhúzzunk. A karakterek vagy hősök itt négy kasztra vannak bontva, mint Soldier, Ninja, Outlander és Constructor.

Mindegyikük három képességgel rendelkezik, valamint külön kaszt skilleket is kaptak. Például az Outlander falon át is meglátja a kifosztható ládákat. A karakterek, fegyverek és úgy általában minden más fejleszthető, egyszerűen pontok segítségével. Mi tartozik a minden másba? Először is a Survivor kártyákkal növelhetjük Power szintünket és a védésben nagy segítségünkre lehetnek a Defender karakterek. Na és itt vannak a csapdák, amik szintén elengedhetetlenek lesznek a szörnyek távol tartásában.

Ezek mind egy vicces láma formájú loot boxból szerezhetők meg. Sokszor erre sincs szükség, mivel a legtöbb tárgy ki is váltható egy shop-ból. Az építkezéshez szintén a fa, kő és a fém szükségesek, de egyéb nyersanyagokra is szükségünk lesz, mivel a folyamatosan elhasználódó fegyvereket és csapdákat, de még a lőszereket is újra le kell gyártani. A térképeken körbenézve rengeteg pálya és játékmód várja, hogy megtisztítsuk őket a szörnyektől, amik gyakran tucatszámra rontanak ránk.

A játékmódok főként védős, építős, gyűjtögetős és vadászós feladatokból állnak. A fő küldetésszállal szerezhetünk meg újabb és újabb funkciókat, de rengeteg eseményen is részt vehetünk ritka jutalmakért. A Fortnite Save The World érdekessége, hogy akár napi feladatokért V-Buck ütheti a markunkat. A lámák mellett elverhetjük a Battle Royaleban akár Season Passra, hősökre vagy cicomákra, amiket immár átvihetünk a Save The World-be is!