Videojáték és Anime ajánlók

Genshin Impact – Valami új kezdete

Már bebizonyosodhattunk arról, hogy a Honkai Impact 3rd fejlesztői a miHoYo, csak jó játékokat tud készíteni. Nem álltak meg a játékfejlesztéssel és keményen dolgoztak, hogy elhozzanak valami újat, aminek Genshin Impact lett a neve. Ez egy szintén anime stílusú RPG játék, de immár fantasy világban játszódik és minden platformon elérhető, méghozzá teljesen ingyen. A történet nagyon egyszerű, egy gonosz boszorkány elrabolja szeretett testvérünket és a mi feladatunk lesz megkeresni őt Teyvat szabadon bejárható világában. A játék elején eldönthetjük, hogy a fiú vagy a lány testvér szeretnénk lenni, logikusan a másikat fogják elrabolni. Nem csak egy karaktert fogunk irányítani, hanem a Honkai Impact 3rd-hez hasonlóan itt szám szerint négyet váltogathatunk.

A karakterek egy részét a sztori alatt kapjuk meg, de a legtöbbet gacha módján, véletlenszerűen idézhetjük meg. Ehhez pedig vagy jutalom Primogem- eket, vagy pedig valódi pénzt kell használjunk. A Genshin Impact karakterek mindegyike képvisel valamilyen elemet, ami azért fontos, mert a szörnyek is elemek szerint vannak csoportosítva. A harcok alatt figyelnünk kell, hogy például egy tűz szörnyre víz elemű karakterrel támadjunk, de kombinálhatjuk is az elemeket mondjuk egy tüzes forgószéllé. A Genshin Impact harcai élvezetesek és pörgősek, de nem könnyűek ha nem a megfelelő karakterekkel harcolunk. Fegyvereink a szokásos módon erősebbre cserélhetők és fejleszthetők, még a további fejlesztésekhez artifact tárgyak szolgálnak. A térkép tele van feladatokkal és dugeonokkal, ha elindulunk valamerre, mindjárt beleakadunk szörny táborokba, kisebb boss-okba vagy mini feladatokba.

Jó lesz mindenhol szétnézni, mert ládákat és gyűjtögetni valókat mindig találunk. Nagy szerepe van a kraftolásnak és a gyógyító ételeinket is alapanyagokból főzhetjük meg. Továbbá sikló repülhetünk, mászhatunk a falakon, hegyeken és úszhatunk is, még staminánk engedi. Végezetül pedig a grafika meseszép, a karakterek aranyosak, a zenék kellemesek. Az angol szinkron viszont borzalmas, de szerencsére lecserélhető japánra is! A játék helyenként iszonyatosan idegesítő, sokszor kell falakat mászni, a szörnyek gyakran fagyasztanak le és löknek fel bennünket. A miHoYo-nak ismét sikerült nagyot alkotnia a Genshin Impact képében, amit PC-n, PS4-en és akár mobilokon is egyszerre élvezhetünk!

« »