Korábban meg sem fordult volna a fejünkben, hogy a sok játékos által kedvelt kecske szimulátornak egyszer elkészül egyből a harmadik része. Így tért vissza közénk kedvenc kecskénk a Goat Simulator 3-ban, ami már egy kisebb GTA méretű világban kapott helyet. Ahogy a neve is mutatja, egy kecskét fogunk irányítani és mindenféle bolondos feladatokat megoldani vagy csak úgy felforgatni a játék világát. Ez pedig egy szigeten terül el mindenféle síkságok, városok és hegységek között. A Goat Simulator 3 elején éppen úgy hoznak minket szekéren a tanyára, mint hősünket a Skyrim című játékban. Több ilyen utalás is megtalálható a játékban, legyen az a Doom vagy a P.T. Horror.

A térképen rengeteg feladat vár ránk és többnyire nekünk kell rájönni, hogy itt mi a fenét kell majd csináljunk. Ilyen lesz például, amikor egy temetőben verjük szét a sírokat, hogy a szellemek előbújjanak a földből. A templomban pedig egy edzőterem vár, ahol a futópadokra lelkeket kell helyezzünk. A zűrzavarok előidézésében nem csak szarvaink és a mindenhez odatapasztható nyelvünk fog segíteni, hanem különféle fegyverként használható eszközök is. Ugyanis a feladatok teljesítéséért pénzt kapunk, ebből pedig vicces ruhadarabokat és fegyvereket vehetünk. Lőhetünk az emberekre tűzijátékot, megidézhetünk gonosz szellemeket, kecskéket potyogtathatunk az égből, felfújhatjuk az emberek fejét, cipelhetünk egy gombolyagvetőző nagyit és el is teleportálhatunk bárkit vagy bármit.

Ez csak az ízelítő a sok vicces fegyverből, még a ruhadarabok között találunk szárnyakat, rakéta cipőt, jetpacket, sok mást is. Nem csak kecskével bolondozhatunk a Goat Simulator 3 játékban, de átválhatunk malaccá, gördeszkázó cápává, hallá, zsiráffá és akár még emberré is. A föld alatt pedig egy kastély rejtőzik, ahol mi lehetünk a kecskék királya, ha teljesítjük a feladatunkat és legyőzzük a gonoszt. Végül pedig találunk egy multiplayer módot is, hogy barátainkat is meghívjuk. Ha egy igazán szórakoztató játékot keresel, akkor próbáld ki a Goat Simulator 3-at.