A koreai NCSoft-nak olyan játékokat köszönhetünk, mint az Aion vagy a Blade and Soul, de a legegyedibbnek talán a Guild Wars 2 számít. Szintén egy fantasy világú MMORPG, ahol emberek mellett más érdekes fajokkal is nekivághatunk a kalandoknak. Ilyenek az állati és növényi vonásokat hordozó félember fajok, de találunk nagy szemű, vézna törpéket is. A kalandot minden faj más és más térképen kezdi, de természetesen átlátogathatunk majd a többi lény világába és sokszor összefutunk velük az különféle események alkalmával is.

A kasztok szintén érdekesen alakulnak, mivel kiválasztunk mondjuk egy kardforgatót, íjászt vagy mágust, ennek ellenére bármilyen fegyvert a kezébe adhatunk. A képességeink egy részét a használt fegyverektől fogjuk kapni, a másik részét pedig a kasztunk birtokolja. Természetesen mind a fegyverek és a képességek tovább fejleszthetők tárgyakkal, illetve pontokból. Így elég vegyes és egyedi karaktereket hozhatunk létre, amik külsőjét is viszonylag változatosra szabhatjuk. Képzeljünk el egy olyan varázslószerű karaktert, ami karddal vagy lőfegyverrel harcol és haj helyett ágak nőnek ki a fejéből.

A küldetésrendszer sem hétköznapi, mivel a térképek egyes részein találunk NPC-ket, amik többféle feladatot bíznak ránk. Mi dönthetjük el, hogy harcolunk vagy gyűjtögetünk és az ezek után kapott pontokkal töltjük fel a küldetés indikátor csíkunkat. Tapasztalat pont már azért is jár, ha egy új területet fedezünk fel a térképen vagy csak ellátogatunk néhány kijelölt helyre. Ezek mellett időnként kapunk hagyományos sztori küldetéseket is.

A Guild Wars 2 is tartalmaz craft rendszert, így kedvünkre gyárthatjuk le a különféle fegyvereket és páncélokat az alapanyagok megszerzése után. Nem maradnak ki a csoportos PVP és instance események sem, amikért cserébe értékes tárgyakat zsebelhetünk be. A játék ugyan ingyen játszható, de egyes funkciókhoz a bankkártyánkra lesz szükségünk. Aki még nem próbálta a Guild Wars 2 világát és szereti az MMORPG játékokat, mindenképpen megér egy próbát, már csak az egyedi funkciók és lehetőségek miatt is.