A különös tündérszerű lányt meglátva sokan késztetést érezhetnek ahhoz, hogy megnézzék a Hanayamata című animét. Főszereplőnk Naru, aki egy félénk lány és még iskolás éveiben is tündérmeséket olvas. Állandóan elképzeli, hogy milyen lehet csillogni és körül rajongva lenni. Egyik este amikor egy felvonulásra siet, útközben találkozik egy különös szőke lánnyal és mindjárt tündérnek hiszi őt.

A lány éppen szerepet játszik és el akarja magával vinni Naru-t az ő világába. Erre Naru megijed és elszalad. A szőke lány másnap beállít az iskolába, mint cserediák. Az amerikai lányt Hana-nak hívják és igencsak rámenősen követi Naru-t mindenhová, hogy legyenek barátok. A terve az, hogy alapít egy yosakoi klubot és fellépnek egy rendezvényen.

A yosakoi egy japán tradicionális csoportos tánc. A klub alapítás persze nem megy zökkenőmentesen, mert gondok vannak a klubszobával és a taglétszámmal is. Már az openingből kiderül, hogy öt lány fog táncolni a csoportban, ezért folyamatosan csatlakozik Tami, Yaya és végül Machi is.

Sok segítséget kapnak az egyik tanárnőtől és a yosakoi felszerelést áruló boltos úrtól. Így vágnak neki szinte nulla tudással, hogy felléphessenek egy rendezvényen, ahol yosakoi-t fognak táncolni. Nem sok táncos anime létezik, de aki szereti a táncot és a japán tradíciókat, annak biztosan tetszeni fog ez a könnyed és szórakoztató kis anime.