A Hige wo Soru Soshite Joshikousei wo Hirou anime története egyből egy elutasítással indul főszereplőnk Yoshida részéről, amit a főnöknőjétől Gotou Airi-től kap. A férfi hazafelé beugrik egy kocsmába, hogy bánatában leigya magát. Amikor részegen hazafelé botorkál a sötét utcán, megpillant egy tinédzser lányt a földön gubbasztva és szóba elegyedik vele. A lány arra kéri Yoshida-t, hogy vigye haza éjszakára, ugyanis nincs hová menjen. Persze Sayu felajánlja a testét is, de ez főszereplőnket nem érdekli és önzetlenül befogadja a lányt.

A Hige wo Soru Soshite Joshikousei wo Hirou anime főszereplője Yoshida, egy programozó cégnél dolgozik és egyébként egy arrogáns, unalmas és igénytelen ember. Mivel Sayu elszökött otthonról és nem szeretne hazamenni, így a fiú felajánlja neki a lakását hosszútávra is, fizettségül pedig végezze el a házimunkát. Persze ezt azért teszi, hogy a lány ne a testéből szerezze meg a szálláshelyét, ahogyan azt eddig tette. A munkahelyen többeknek feltűnik, hogy Yoshida ad magára, borotválkozik, az ingje sem gyűrött. Az egyik ilyen gyanakvó személy Yuzuha lesz, aki szintén egy kedves lány és odavan Yoshida-ért. Airi sem fog tétovázni, ő is kíváncsi arra személyre, aki rendbe szedte a férfit.

Yoshida és Sayu egyre jobban kezdenek kötődni egymás iránt, de mivel tiltott kapcsolat lenne közöttük, így csak elzárják az érzéseiket. A többieknek ugyan azt adják be, hogy gyerekkori barátok, de ezt nem sikerül senkivel elhitetni. A Hige wo Soru Soshite Joshikousei wo Hirou ezen felül tele lesz féltékenykedéssel is. Sayu élete sem lesz unalmas, mindjárt megismerkedik egy Asami nevű lánnyal és jó barátnők lesznek, sőt még együtt is dolgoznak egy üzletben. Itt sajnos összefut előző férfi lakótársával és az izgalmat tovább fokozza, hogy feltűnik Sayu bátya is. Ha egy jó kis hárem animét keresel nem hétköznapi történettel, akkor a Hige wo Soru Soshite Joshikousei wo Hirou animét neked találták ki.