Tech Otakuk megmentik a világot, szól a miHoYo videojáték fejlesztők jelmondata, akik elhozták nekünk a Honkai Impact 3rd című animés akció RPG-t. A játék először csak Android és iOS készülékeken volt játszható teljesen ingyen, de immár megjelent PC-re is, emulátor nélkül. A játék a Houkai Gakuen szellemi utódja sok új szereplővel és különálló történettel. A történet túl hosszú, de röviden annyit, hogy a világunk összeomlott és mindenféle zombi harcosok és mecha robotok árasztják el. Ellenük fogunk harcolni az úgynevezett Valkyrja harcos lányokkal. Ezekben a Valkyrja harcosokban Houkai energia lakozik, amiket Stigmaták vagy DNS átültetésével szereznek.

Ebbe ne menjünk bele, mert bonyolult. Szóval a játékban a Valkyrja karaktereknek többféle verziójuk van, amiket általában loot boxokból vagy a puzzle darabkák kigyűjtésével szerezhetünk meg. Mindegyikük birtokol egy fegyvert és három Stigmatát, amiket szabadon választhatunk ki kártyák képében. Mindegyikük külön képességekkel bírnak és természetesen fejleszthetők is.

A játék világa fejezetekre és több tucatnyi szintre van osztva. Többségül lineáris dungeon alapú, de vannak bejárható területek is. A játékmenet a Hack n Slash stílust kapta, aminek köszönhetően gyors és pörgős akciókra számíthatunk, valamint a színes-mázos látvány sem marad el. A támadásainkat kombinálással és kitérésekkel variálhatjuk annak ellenére, hogy nem sok képességet használhatunk.

A játékban ami őrületbe kergethet bennünket, az a rengeteg tárgy. Tárgyakat gyűjthetünk, amikből tárgyakat váltunk ki, hogy tárgyakat szerezzünk meg vagy éppen egy Valkyrját. Ezekhez rengeteg eseményen vehetünk részt, van párbaj és kooperatív mód is, hogy cseppet sem unatkozzunk. A jó hír, hogy folyamatosan jelennek meg Honkai Impact 3rd rövid animék is. Tehát harcra fel és védjük meg a világot!