Tech Otakuk megmentik a világot, szól a miHoYo videojáték fejlesztők jelmondata, akik elhozták nekünk a Honkai Impact 3rd című animés akció RPG-t. A játék először csak Android és iOS készülékeken volt játszható teljesen ingyen, de immár megjelent PC-re is, emulátor nélkül. A játék a Houkai Gakuen szellemi utódja sok új szereplővel és különálló történettel. A történet túl hosszú, de röviden annyit, hogy a világunk összeomlott és mindenféle zombik és mecha robotok árasztják el. Ellenük fogunk harcolni az úgynevezett Valkyrja harcos lányokkal. Ezekben a Valkyrja harcosokban Houkai energia lakozik, amiket Stigmaták vagy DNS átültetésével szereznek. Ebbe ne menjünk bele, mert bonyolult a Honkai Impact 3rd világa.

Szóval a játékban a Valkyrja karaktereknek többféle verziójuk van, amiket általában loot boxokból vagy a puzzle darabkák kigyűjtésével szerezhetünk meg. Mindegyikük birtokol egy fegyvert és három Stigmatát, amiket szabadon választhatunk ki kártyák képében. A Valkyrják egyedi képességekkel rendelkeznek és ezek ugyan úgy fejleszthetők, mint a fegyvereik. A Honkai Impact 3rd játék világa fejezetekre, valamint több tucatnyi szintre van osztva és többségük lineáris dungeon alapú, de vannak bejárható területek is. A játékmenet a Hack n Slash stílust kapta, aminek köszönhetően gyors és pörgős akciókra számíthatunk, valamint a színes-mázos látvány sem marad el.

A támadásainkat kombinálással és kitérésekkel variálhatjuk annak ellenére, hogy nem sok képességet használhatunk. Helyenként a kolibri szárnyainak csapkodási sebességével kell püföljük a billentyűzetet, hogy túléljük a harcokat. A Honkai Impact 3rd játékban annyi tárgy van, hogy az őrületbe kergethet bennünket. Tárgyakat gyűjthetünk, amikből tárgyakat váltunk ki, hogy tárgyakat szerezzünk meg vagy éppen egy Valkyrját. Ezekhez rengeteg időszakos eseményen vehetünk részt, van párbaj és kooperatív mód is. A további jó hír, hogy folyamatosan jelennek meg Honkai Impact 3rd rövid animék a rajongók számára. Ha szereted a sci-fi akciókat anime stílusban, akkor harcra fel és védd meg a világot a Valkyrjákkal.