Videojáték és Anime ajánlók

Honkai: Star Rail – A Genshin fejlesztőinek új játéka

A miHoYo fejlesztő csapatának már több RPG játékát ismerhettük meg, közöttük a legutóbbi nagy sikerű Genshin Impact, vagy a korábbi Honkia Impact 3rd. Ezúttal az utóbbi játék kapott folytatást, ami a Honkai: Star Rail nevet viseli és a Honkai sci-fi univerzumában játszódik. Ezennel egy kalandor bőrébe bújva utazhatjuk be az univerzumot az Astral Express űrvonat fedélzetén. A játékmód maradt a Single Player vonalon, így más játékosokkal nem fogunk találkozni. A Star Rail harcrendszere kivételével majdnem megegyezik a Genshin-ben tapasztaltakkal. Ugyan úgy gacha módjára idézhetjük meg a karaktereket és fejleszthetjük őket, mint előzőleg. Annyi a különbség, hogy ezennel körökre osztott harcrendszert kapunk, ami teljesen másképpen működik.

Egymással szemben áll a mi négy karakterünk és az ellenséges karakterek, majd sorba mindenki vagy üt egyet valakibe vagy használ valami képességet. Ez inkább a taktikára helyezi a hangsúlyt és sokkal kényelmesebb lehet a mobil platformokon a korábban alkalmazott non-target harcrendszerrel szemben. Ha pedig lusták vagyunk minden harcot így végig nyomkodni, a legtöbb esetben automata is használható. A Honkai: Star Rail sok helyen egyszerűbb lett a Genshin-nel szemben, így eltűnt az idegesítő falakon való mászás, de nem tudunk repülni, sőt ugrani sem. Helyette rengeteg párbeszédet kapunk, amit nem tudunk átlépni, viszont angolról japán hang itt is beállítható. Nem értem, hogy miért még mindig egy karakterrel futkorászhatunk, amikor a csapatba négy állítható be.

A Final Fantasy VII Remake esetében egy időben minden csapattárs jelen lehet és azt követik, amelyiket éppen irányítjuk. A párbeszédek alatt is a sztori karakterek jelennek meg, nem pedig a harcra kiválasztott négyes. A szabadon bejárható térképekről le kell mondjunk, helyette kisebb bejárható zárt terekre cserélték őket. A Honkai: Star Rail küldetés rendszere sem változott, a sztori mellett rengeteg mellék feladatot teljesíthetünk és nem maradnak ki a dungeonok sem. Meglátjuk, hogy idővel mi sül ki a Honkai: Star Rail-ből, ami már milliókat vonzott az előregisztráció alkalmával is. Több újragondolt ötletet viszont átvehettek volna a rivális Tower of Fantasy-ból, de a miHoYo ragaszkodott a saját elképzeléseihez. Mindenesetre aki kedveli a miHoYo ingyenes játékait, az feltétlenül tegyen vele egy próbát PC-n, PS-en vagy akár mobilokon is.

« »