Videojáték és Anime ajánlók

Houkago Teibou Nisshi – Fogd ki és edd meg

A Houkago Teibou Nisshi anime egy igen népszerű sportról szól, ami nem más, mint a horgászat. Főszereplőnk Hina, aki most lett középiskolás és éppen be szeretne lépni a kézműves csoportba, mert imád varrni. Ezen felül már igen ügyetlen és bátortalan lánynak ismerhetjük meg mindjárt az anime elején is. Akkor mégis hogyan köt ki a Houkago Teibou Nisshi anime Hullámtörő klubbjában, amihez csak a horgászatot kedvelők csatlakoznak? Éppen a tengerparton sétál és meglát a mólón egy lányt, aki szerinte segítségre szorul és odasiet hozzá. A lányt Yuuki-nak hívják és kiderül, hogy ő csak a halakat nézi, mert makrélát szeretne fogni.

Hina-nak is felajánlja, hogy tegyen egy próbát a horgászattal, de ő egy polipot fog és rámászik a lábára. Yuuki pedig csak akkor veszi le a lábáról, ha csatlakozik a Hullámtörő klubhoz, amit tagok híján a bezárás fenyeget. Szóval így kerül főszereplőnk a kézműves klub helyett a horgász lányok csapatába. Yuuki a klub elnöke és habár szeret horgászni, sokszor csak ül és szunyókál az árnyékban, még a többiek pecáznak. Továbbá szereti megtréfálni a többieket, például Hina horgára túl nagy halakat csalogat. A csapatba tartozik még Hina rég nem látott gyerekkori barátnője Natsumi is, aki egy energikus és profi horgász. Őt követi Mokoto, aki egy félénk moe egyéniség és horgász létére fél a víztől.

A klub tanácsosa Sayaka pedig inkább vadászni szeret, de a hal ételeket ő is szereti, főleg ha eközben kiélheti alkoholista hajlamát. A Houkago Teibou Nisshi animével a négy lány horgászattal töltött napjaiba tekinthetünk be, valamint a fogás elkészítésében és elfogyasztásában is mesterek. Az anime segítségével félig meg is tanulhatunk horgászni, igaz inkább csak a japán tengerparti horgászatra fekteti a hangsúlyt, de sok módszer megegyezik a felénk alkalmazottakkal is. Aki szereti a horgászatot vagy meg szeretné ismerni, esetleg csak kíváncsi, az mindenképpen nézze meg a Houkago Teibou Nisshi animét.

« »