Videojátékok és Animék világa

Journey to the Savage Planet – Kalandozás egy vicces bolygón

A következő játék nagyban hasonlít a No Mans Sky-ra, de ezt csak látszatra mondhatjuk el. A Journey to the Savage Planet szintén egy bolygó felfedezős játék, csak teljesen más köntösben. Feladatunk lesz egy Kindred Aerospace űrhajóssal feltérképezni a ránk bízott idegen bolygót, amely talán az emberiség új otthona lehet. A landolás után csodálkozva nézhetjük végig eme új világ állat és növény világát, mivel inkább nevezhetők poénosnak, mintsem félelmetesnek. Az élőlények zömét nagy szemű szárnyasok alkotják, de találkozhatunk repülő medúzákkal, dínószerű négylábúakkal és egyéb furcsaságokkal.

A lényeg, hogy mindennek nagy szeme lesz, még a növényeknek is. Nem minden jelent ránk veszélyt, de azért pisztolyunk nagy segítségünkre lesz a támadók lelövöldözésében. Sajnos áldozatokat hozni kell, mivel az élőlények különböző nyersanyagokat tartalmaznak, amikre szükségünk lesz a fejlesztéseinkhez. Így ugorhatunk duplát, tölthet gyorsabban a fegyverünk vagy használhatunk vonósugarat is.

Mindezekre szükségünk lesz, mivel nem sík térképen fogunk kalandozni, hanem platformokkal tarkított színes tájakon, ahová el kell jussunk valahogy. További feladatunk lesz szkennerünk segítségével egy adatbázist készíteni az itt élő állatokról és növényekről. A felszerelésünket bővíthetjük különböző termésekkel, amik ragacsos csapdát hoznak létre, robbannak vagy akár vonósugárhoz készítenek csatlakozást. A legfurcsább a Grob nevű sokoldalú ragacs, amit az idegen lények előszeretettel fogyasztanak és nyersanyagot szellentenek tőle.

Azért kapunk feladatokat, amelyekben el kell jussunk helyekre, kiszívni kristályok belsejét vagy akadnak trükkös módon megölhető Boss szörnyek is. A játék inkább a szórakozásra fekteti a hangsúlyt, mintsem a komoly akciókra vagy mély történetekre. Aki szeretne egy jót kalandozni egy idegen bolygón vicces élőlényekkel, azt várja a Journey to the Savage Planet. Ha egyedül unalmas lenne, hívjuk meg egy barátunkat, mivel online kooperatív módban is játszható.

« »