Személy szerint nem nagyon kedvelem a zenés animéket és hosszú idő után párom vett rá, hogy megnézzem a K-On című animét. Főszereplőnk Yui most kezdi a középiskolát és még mindig nem döntötte el, hogy milyen klubhoz szeretne csatlakozni. Egyébként ő egy bolondos és ügyetlen lány, ezért nem sok mindent lehet tőle várni. Ezalatt Mio és Ritsu szeretnék megmenteni az amúgy is taghiánytól szenvedő könnyűzenei klubot.

Első új tagként arra téved Tsumugi, aki csak az ének kórust kereste és ha már ott van felveszik tagnak. Yui is valahogy így keveredik a klubba és kiderül, hogy egyetlen hangszeren sem tud játszani. De legalább az ingyen sütikkel ott tudják tartani. A lányok kénytelenek lesznek Yuit megtanítani gitározni, hogy később felléphessenek egyes rendezvényeken

Yui annyira megszereti a gitározást, hogy még a tanulmányai is leromlanak miatta. Továbbá szükségük lesz egy felügyelő tanárra, aki nem lesz más mint az iskola bálványa, Sawako tanárnő. Róla pedig kiderül, hogy korábban ő is elég kemény zenész volt és nem szeretné, ha kitudódna ez a titka. A későbbiekben csatlakozik még egy Azusa nevű lány is a bandához, aki kissé fölösleges, mivel nagyon hasonlít Miora.

Mindenki lázasan gyakorol és olyannyira komolyan veszik a felkészülést, hogy egy önfeledt strandolós hétvégén el is felejtkeznek az egészről. Tehát a lányok mindennapi bolondozásukba vehetünk részt ebben az immár két évados animében. Akik szintén nem szeretik a zenés animéket azok fellélegezhetnek, mivel csak igen rövid jelenetekben hallhatjuk a lányokat zenélni a K-On egyes részeiben.