A Karakai Jouzu no Takagi-san animében két diákot ismerhetünk meg, akik megállás nélkül ugratják egymást. Nishikata egy átlagos fiú, aki animéket néz, videojátékokkal játszik és főként félénk a lányokkal szemben. Még Takagi-san egy kedves lány, akinek fő szórakozása, hogy Nishikata-t ugrassa és zavarba hozza. Mivel egy osztályba járnak és még padtársak is, így mindig akad valami ötletük egymás ugratásra vagy egy versenyzésre. Azt tudni kell Takagi-ról, hogy szerelmes Nishikata-ba, de a fiú többnyire nem figyel az érzelmeire és folyton a visszavágón jár az esze. Ha meg kell fogni Takagi kezét vagy megkérni, hogy együtt menjenek haza, Nishikata máris elpirul.

Takagi ezekkel a zavarba ejtő apróságokkal fog a fiú agyára menni. Például itt vannak a kérdez felelek játékok Takagi módra, amikor is az egyik kérdés mindig valami olyan dolog, amit Nishikata soha nem fog választani, a másik pedig mondjuk hogy csókolja meg Takagi-t. Vagy jégdarabot kell vigyenek az iskoláig és aki eltöri, annak fel kell melegítenie a győztes kezét. De akárki ejti el, akkor is meg kell fogják egymás kezét. Vízi csúszda versenyen is Nishikata már majdnem leelőzi Takagit, amikor a lány közli, hogy az a mende-mondja járja, hogy akik egyszerre csúsznak le, azok szerelmesek lesznek egymásba.

Nishikata elpirul és megkapaszkodik a csúszdán, hogy nehogy együtt csúszanak le, de ezzel együtt veszít is. A Karakai Jouzu no Takagi-san anime elmehetne egy üdítőreklámnak is, mivel a nyertest gyakran meg kell hívni egy innivalóra és folyton üdítőket láthatunk. A Karakai Jouzu no Takagi-san animében kapunk több háttér szereplőt is, például itt lesz Mina, Yukari és Sanae, akiknek egyszerűen a hétköznapi bolondos életükbe tekinthetünk bele minden részben. Szóval egy könnyed és vicces három évados animét ismerhetünk meg a Karakai Jouzu no Takagi-san képében, ahol még mi is nagyokat fogunk nézni Takagi trükkös ugratásain.