Egyre több élőszereplős interaktív film lát napvilágot a videojátékok piacán, amik egyre csak fejlődnek. Ebben a cikkben a Knowledge or Know Lady (vagy Ladies’ School Prince) című játékot igyekszek bemutatni, ami igencsak izgalmasra sikeredett. Tehát a játékban nem találunk 3D grafikát, minden egyes jelenet élő, hús-vér lányokkal vettek fel. Persze akármerre még nem járkálhatunk, csak figyeljük az eseményeket és megpróbálunk megfelelő döntéseket hozni. Ugyanis minden döntés kihatással lesz a történetre, így alakítva ki a sokszínű befejezést. A Knowledge or Know Lady történetben egy női egyetem egyedülálló fiú hallgatóját alakítjuk, akinek feladata nem más lesz, mint lányokkal ismerkedni és jó kapcsolatot ápolni velük.

Mivel egy kínai játékról van szó, így a szereplőket is aranyos kínai lányok alkotják, de kapunk egy európai tanulót is. Már az első napon találkozunk zavarba ejtő szituációkkal és persze sok vicces kalandban lehet részünk, például vadászhatunk szellemekre. A játék egyik ötletes funkciója az inventory, amit hasonló játékokban még nem láttam. Ide különféle tárgyakat gyűjthetünk össze, miután átkutattuk az egyes helyszíneket. A tárgyakat a megfelelő pillanatban odaadhatjuk a lányoknak és ezzel is növelve népszerűségünket az adott személynél. A másik remek funkció, hogy egy idővonal segítségével bárhová visszaléphetünk és egy másik szálat választva folytathatjuk a cselekményt. Erre szükségünk is lesz, mert sokszor nem tudjuk, hogy melyik válasszal váltunk ki nem várt reakciót a lányokból.

Választani pedig muszáj, ilyenkor a másik lány majd fel robban a féltékenységtől. Ezen kívül gyakran zaklatnak bennünket a mobiltelefonunk messengerén is. Aki erotikus jelenetekre számít, annak sajnos nem ez lesz a játéka, de azért flörtölések és egyéb nyalánkságok fellelhetők elég gyakran. A Knowledge or Know Lady legnagyobb hátrány, hogy csak angolul játszható, de mindenképpen megér annyit az élmény, hogy legalább a rövid válaszokat lefordítjuk. A látvány is valami fantasztikus, hasonló 2D-s visual novel-ek után ez megváltás. Szóval ha szeretnéd kezedbe venni az irányítást és egyetlen fiúként túlélni a lánysereget, akkor vár a Knowledge or Know Lady.

Támogasd a lányokat, vásárold meg a játékot fejenként csupán 1 gömb fagyi áráért! 🙂