A sárkányok minden bizonnyal a legerősebb mitológiai lényeknek számítanak és fő ellenségeik az emberek. Azonban mi van akkor, ha egy másik világban élő sárkány a modern civilizációba kerül? Az eredmény igen vicces lesz, amit a Kobayashi-san Chi no Maid Dragon animében tapasztalhatunk. Főszereplőnk Kobayashi, aki egy életunt és unalmas fiatal nő. Programozással foglalkozik és szeret inni. Egy részeges estén az erdőben járva fut össze egy sérült sárkánnyal, aki a mi világunkba menekült. Megszabadítja az oldalába állt kardtól, majd otthonába invitálja. Másnap persze semmire sem emlékszik Kobayashi, ezért döbben meg, amikor beállít hozzá egy bolondos sárkánylány emberi alakban és cselédruhában.

Tooru megfogadja, hogy a segítségért cserébe szolgálni fogja megmentőjét és ezek mellett bele is szerelmesedik. Kobayashi élete teljesen felfordul a Kobayashi-san Chi no Maid Dragon animében, főleg mert több sárkány is megjelenik emberi lányok képében. Itt van rögtön Kanna, aki még gyereknek számít és még az iskolába is beíratják. Quetzalcoatl egy afféle túlmellezett karakter, nagyon lazán vesz mindent és szereti ártatlan megidézőjét erotikus megjelenésével zaklatni. Fafnir egy igen gonosz hímnemű sárkány, aki szerint ebben a világban is ki kellene írtani az embereket. Addig ez a véleménye, még meg nem ismerkedik Kobayashi otaku munkatársával és a videojátékokkal. Innentől kezdve a félelmetes sárkány átmegy játékfüggőbe és szinte egész nap játszani fog.

Utolsó sárkánynak Elma érkezik, aki nehezen tud döntést hozni ez evilági választék között és beáll Kobayashi mellé programozni. A Kobayashi-san Chi no Maid Dragon animében a megszokott történéseken vehetünk részt velük, mint például iskolai sportnapok, strandolás, fesztiválozás vagy akár Karácsonyozás. Itt sikerül előadniuk egy idősotthonnak a Kis gyufaárus lányt, megspékelve Magical Girl és történelmi elemekkel. A Kobayashi-san Chi no Maid Dragon egy igen humors anime, ami még elbírt volna több ecchi jelenetet, viszont készült több OVA része és második évadja is.