Az Illusion csapata már több címmel bizonyított az eroge játékok piacán, így az egyik újdonságuk a Koikatsu Party is nagy népszerűségnek örvend. Egy anime stílusú randiszimulátorról van szó, melyben feladatunk lesz, hogy fiú karakterünkkel lányokat csábítsunk el. A Koikatsu végül is több alcímmel rendelkezik, aminek a Party verziója csak újításokat és butításokat tartalmaz. Ilyen például, hogy a sztori módot kivették a játékból. Holott rendelkezésünkre áll egy hatalmas iskola a hozzá tartozó összes létesítménnyel, amit szabadon bejárhatunk a lányok felkutatására.

Semmi probléma, ezt a rajongók orvosolták egy patch-el, amit a keresőkben mindenki megtalál. Mivel a játék kapott egy brutálisan részletes karakter szerkesztőt, így bármilyen animés karaktert létrehozhatunk az előre beállítottak mellett és elhelyezhetjük a játékban. A szerkesztőben számtalan alkati beállítás, haj, szem, ruha és egyebek állnak rendelkezésre, hogy megalkossuk a számunkra szimpatikus karaktereket. Akinek ez túl nyűgös lenne, azt várják az előre megalkotott lányok és öltözetek, amiket akár ezer számra tölthetünk le egyszerűen egy png kép formájában.

Maga a játék is kapott egy galériát, ahol behúzhatjuk más játékosok alkotásait, illetve megoszthatjuk a saját mesterműveinket. A karaktereknek külön személyiség állítható be, így létrehozhatunk akár yuri beütésű lányokat is. A Koikatsu világában szabadon járkáló karakterek önállóan cselekednek, beszélgetnek egymással, elmennek úszni vagy leülnek enni. Utánuk mehetünk a zuhanyzóba kukkolni vagy rajta kaphatjuk őket valami perverzségen is. Természetesen mi is interakcióba léphetünk minden lánnyal és a beszélgetéseink során kell elnyeri a lány szerelmét, aki azután bármit megenged nekünk.

Ha nem szeretnénk ezzel vesződni, kapunk egy beállítható szex módot, ahol a karakterek és a helyszín kiválasztása után rögtön a lényegre térhetünk. Végül pedig kapunk még egy koncert mód is, ahol a kiválasztott lányunk egy táncot ad elő ének kíséretében. Elég sok bug található a játékban, de a játékélmény mindenért kárpótolni fog bennünket. Ha ráuntál a lövöldözésre és valami huncutságra vágysz, akkor tegyél egy próbát a Koikatsu játékokkal.