Az Illusion csapata már bizonyított az anime stílusú eroge játékok vagy más szóval hentai játékok terén, gondoljunk csak a Home Mate, School Mate, Honey Select és egyéb nyalánkságokra. Most az egyik újabb játékukról lesz szó, ami a Koikatsu Party címet viseli. Egyébként az elején tisztázzuk, hogy az eroge játékok japánban a felnőttek szórakoztatására készülnek és úgy képzeljük el őket, mint egy Visual Novel-t, csak 3D-ben. A Koikatsu Party egyébként egy butított változata a Koikatsu-nak, mivel a School mód nem kapott helyet benne.

Ez annyit tesz, hogy nem tudunk szabadon járkálni az iskolában és leállítani a lányokat egy kis csevejre és egyebekre. A Koikatsu Party csak a karakter szerkesztőt, a szex módot és a koncertet tartalmazza. A karakter szerkesztőben igazán részletesen és aprólékosan hozhatunk létre bármilyen animés karaktert, amikkel később játszhatunk. Erről nehéz mesélni, például csak a lányok hajához beállíthatunk külön frufrut és tincseket is. A mellek testre szabásához több, mint 10 csúszka áll rendelkezésre.

Ha akár egy órás nézelődés után készen van a karakterünk, eldönthetjük, hogy szexelünk vele vagy idolként végig nézzük ahogy egy koncerten énekel és táncol. A normál Koikatsu verzióban minden karaktert betehetünk az osztálytársak közzé, de szerencsére vannak előre elkészített lányok is. A szex módban kiválaszthatjuk a fiút és a lányt vagy két lányt, a helyszínt és indulhat a szerelmeskedés hentai játékok módjára. Itt aztán rengeteg póz várja karaktereinket, hogy az egerünk mozgatásával a csúcsra vigyük őket.

A Koikatsu játékokhoz iszonyat mennyiségű tartalom és mod érhető el, gondolok itt karakterekre, ruhákra, pózokra, helyszínekre és egyebekre. Ezeket a hozzáértőbb játékosok készítik, de például karaktereket mi is feltölthetünk mások számára vagy éppen letölthetjük mások munkáit is. Ha az olvasottak után kedvet kaptál az eroge játékok vagy a hentai játékok világához, akkor vár a Koikatsu Party.