A Kouya no Kotobuki Hikoutai történet egy alternatív 1940-es években játszódhat. A tájat ahol járunk mindenfelé csak homokos és sziklás területek borítják, sehol egy tó vagy tenger. Itt található a Kotobuki légi osztag, aminek tagjait hat elitnek számító pilóta lány alkotja. Ez a zsoldos csapat szinte mindenféle feladatot bevállal, legyen az egy értékes holmi szállítása vagy egy személy védelme a kalózoktól, akik rettegésben tartják ezt a világot.

A csapat főhadiszállása egy olyan léghajó, ami belsejében nem csak egy repülő felszálló található, de még egy kocsma is üzemel. Az animében elég sok repülős akciójelenetben lehet részünk, mivel egy küldetés sem érhet véget békésen.

A lányok munka után szívesen palacsintáznak vagy sörözgetnek és arról álmodoznak, hogy egyszer majd láthatják a tengert. A csapat tagjai eltérő személyiségek, mégis összhangban tudnak harcolni Hayabusa repülőikkel. Reona a főnök és egy igen komoly személyiség. Kylie és Chika elég gyerekesek, még Kate egy belassult okostojás.

Emma afféle gazdag kislány stílus, még Zara a kedves, nagymellű szőke, akinek a kedvenc időtöltése a sörözgetés. Továbbá követi őket a Madam, a kapitány és a legénység. Az olvasottak után aki kedvet kapott a légcsavaros repülőkhöz és a bolondos lányokhoz, az mindenképpen tegyen egy próbát a Kouya no Kotobuki Hikoutai animével.