A Kowarekake no Orgel egy egy részes kis anime, amelyben ízelítőt kaphatunk a jövőből, ahol már az embereket fiatal lányokra mintázott robotok szolgálják. Főszereplőnk Keiichiro magányosan él, szüleit és húgát elvesztette és nincs szüksége robot szolgára sem. Egyik napon az eső elől próbál menedéket találni, amikor egy tönkrement kék hajú robot lányt talál, kezében egy virággal. Elhatározza, hogy hazaviszi az ócskaságot, de előtte megpróbálja megjavíttatni.

Ez nem fog sikerülni, mivel egy régi típusról van szó. Keiichiro otthon bedobja a sarokba a kis robotot és nyugovóra tér. Éjjel a kis robot életre kel és nem csak kitakarít, de készít egy borzalmas reggelit is. A kezében tartott virág után a Flower nevet kapja új gazdájától. Flower társaival szemben szinte semmire sem lesz használható, még számolni sem tud majd a piacon és ne is beszéljünk a már bizonyított főző tudásáról.

Keiichirohoz mégis erős kötelékek fűzik, talán mert ő mentette meg azon az esős estén. Mivel Flower memóriája sérült és már nem kapható hozzá alkatrész, a fiú vásárol neki egy naplót, hogy abba jegyezze fel a vele történt új dolgokat. A kis robot megtanul biciklizni, Keiichiroval elmennek fesztiválra és nagy álma, hogy lássa a tengert.

Flower ugye semmihez sem ért, de segít Keiichironak újra visszanyerni az életkedvét, hogy ismét elkezdjen gitáron játszani. Ha pedig együtt vannak, akkor egyikőjük sem lesz magányos, mintha csak testvérek lennének. Az anime vége kissé többértelmű, ezért szűrje le mindenki a maga verzióját. A Kowarekake no Orgel nem nevezhető vidám animének, habár vannak benne boldog percek, valahol azonban szomorú és nyomasztó.