A Kunoichi Tsubaki no Mune no Uchi animében egy klánba látogathatunk el, ahol fiatal lányokat nindzsáknak képeznek ki. Ezzel nem is volna semmi baj, de a lányok különösmódon el vannak tiltva a férfiaktól. A férfiak büdös és buta lényeknek vannak beállítva a lányok szemében, így csak a harcossá válásra koncentrálhatnak. Nem titok, hogy van egy férfi klán is a közelben és az iskoláknak nem tenne jót, ha ezekkel a fiúkkal elszöknének a tanulók. Rengeteg diákot ismerhetünk meg, akik száma 30 fölött lesz. A Kunoichi Tsubaki no Mune no Uchi klán tagjai 3 fős csapatokba vannak osztva és a csapatok gyakran versengenek egymással.

A lányok közül legkülönlegesebb főszereplőnk Tsubaki, aki a hallottak ellenére elkezd érdeklődni a férfiak iránt. Igaz még egyetlen férfit sem látott életében, de máris fülig szerelmes. Tsubaki pedig egy megbízható lány és az iskola talán legjobb növendéke is egyben. Legjobb barátnője és egyben a csapatának tagjai Sazanka és Asagao. Sazanka egy szeleburdi lány és furcsa yuri-szerű rajongása van Tsubaki iránt. Asagao más személyiség, az ő mindene az evés, ami gyakran bajba sodorja. Lesz egy jelenet, ahol még álmában is a tartalék kaját fogja majszolni. Érkezik majd egy cserediák, aki szégyenlőssége miatt maszkot hord és így azt hiszik róla, hogy fiú. Rindou annyira félénk, hogy inkább a nadrágját tolja le nemének igazolására, minthogy az arcát mutassa meg.

Nem egy perverz anime, de több hasonlót elbírt volna a történet. Nem maradnak ki a rivalizálások sem, így részesei lehetünk egy kis harcnak is. A Kunoichi Tsubaki no Mune no Uchi további lányával az egyes részekben ismerkedhetünk meg, mivel a legtöbb csapat kap valamiféle kalandot. Valamint az anime végén található ending is mindig más karakterekkel zárul. Végül pedig a legnagyobb vicc, hogy szinte egyetlen férfival sem fogunk találkozni az animében. Ha kíváncsi vagy Tsubaki szerelmi életére és a több, mint 30 lány bolondozására, akkor a Kunoichi Tsubaki no Mune no Uchi animével érdemes tenni egy próbát.